Πατέρας Φύσσα: Δεν περίμενα ποτέ ένας επαγγελματίας δολοφόνος να είναι σπίτι του-Ο λαός να μην ξεχνά τι σημαίνει φασισμός-Προκλητική η στάση της αστυνομίας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

«Αυτό που συνέβη στον Παύλο πρέπει να λειτουργήσει ως μια υπενθύμιση στο λαό. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχνάει πρέπει πάντα να αγωνίζεται, πρέπει ο λαός να συνειδητοποίησει τι σημαίνει φασισμός», είπε ο Παναγιώτης Φύσσας μιλώντας στο Euronews. Ο Π. Φύσσας τόνισε ότι είναι άδικη η αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά και των υπολοίπων προφυλακισθέντων μελών της Χρυσής Αυγής ενώ χαρακτήρισε προκλητική τη στάση της αστυνομίας στα επεισόδια καά την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι. 

Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι

«Δεν περίμενα ποτέ ότι ένας επαγγελματίας δολοφόνος θα είναι σήμερα σπίτι του, ενώ ο γιος μου λιώνει στο χώμα. Ο νόμος αυτός είναι άδικος και πρέπει να αλλάξει. Θέλουμε να τελειώσει η δίκη το συντομότερο δυνατό και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι», επισήμανε ο Π. Φύσσας.

Προκλητική η στάση της αστυνομίας

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας, όταν ξέσπασαν οι πρώτες αψιμαχίες ομάδας νεαρών με τις δυνάμεις καταστολής κι έσπευσε προκειμένου να συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης, ζητώντας από όλους να μην αμαυρώσουν την εκδήλωση μνήμης.

Ωστόσο επέρριψε ευθύνες και στις δυνάμεις καταστολής για τα επεισόδια, χαρακτηρίζοντας τη στάση τους προκλητική:

«Πάντα υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να χαλάσουν τις πορείες. Δεν θέλω φασαρίες. Αυτή η πορεία δεν γίνεται για αυτό. Πήγα εκεί να προλάβω κάτι. Μπορεί και να είναι κάποιο τέχνασμα της αστυνομίας, να προκαλούν δηλαδή με τον τρόπο τους. Πιστεύω ότι ήταν προκλητική η στάση των αστυνομικών. Όταν πλησιάζουν κοντά προκαλούν».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here