Πατέρας Φύσσα: Επαγγελματίας δολοφόνος ο Ρουπακιάς. Κατ΄εντολή το χτύπημα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη, που σηματοδοτεί και την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, οπότε και κλήθηκαν να καταθέσουν η μητέρα και η αδελφή του 34χρονου μουσικού, ο οποίος πριν απο δύο χρόνια δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. 

Ο Παναγιώτης Φύσσας υποστήριξε ότι το χτύπημα του δολοφόνου Ρουπακιά ήταν επαγγελματικό , ενώ σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου από ποιον πήρε εντολή απάντησε :»Από τον αρχηγό, από ποιόν άλλον. Αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Αυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή».

Οπως είπε θεωρεί βέβαιο ότι υπήρξε τηλεφωνική εντολή για την δολοφονία » δεν κάνουν κάτι χωρίς εντολή» ανέφερε χαρακτηριστικά. » Εδώ για να σηκωθούν απο την καρέκλα τους χρειάζονται το εγέρθητι». 

Ενταση υπήρξε, λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεση του, όταν ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε βάρος του από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε αμέλεια και στη συνέχεια σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα αντέδρασαν » από πρόθεση ήταν» φώναξαν.

Νωρίτερα ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Γ. Ρουπακίας αποδέχτηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αλλά όχι της εγκληματικής οργάνωσης.

» Είμαι ο πατέρας το δολοφονημένου Παύλου Φύσσα». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την κατάθεσή του ο Παναγιώτης Φύσσας. Αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, είπε ότι ο Παύλος πήγε στην καφετέρια «Κοράλι» όπου υπήρχε κόσμος και μαζί του ήταν η κοπέλα του και ένας φίλος του για να παρακολουθήσουν ένα ματς.

«Κατά τις 12 το βράδυ, τόνισε ο πατέρας του άτυχου νεαρού, χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου. Τρέχα. μου είπε ο αδελφός μου στην Τσαλδάρη έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Δεν φαντάστηκα τί θα έβλεπα. Στο δρόμο άκουγα σειρήνες. Μόλις έφθασα βρήκα την κοπέλα του να τον κρατάει αλλά το κεφάλι του ήταν γερμένο».

Πρόεδρος: Πήγε πουθενά το μυαλό σας;

Πατέρας: Στη Χρυσή Αυγή γιατί τα τραγούδια του τους ενοχλούσε. Γιατί σε αυτούς απευθυνόταν με τους στίχους του. Δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι μεταξύ τους. Μόλις έφθασα είδα τη Χρύσα, την κοπέλα του, και την ρώτησα. Είδα λίγα αίματα. Και πήρα λίγο θάρρος. Και άρχισα να φωνάζω το όνομά του μήπως και με ακούσει. Τότε ένας αστυνομικός μου είπε: Κάντε άκρη να τον πάρει το ασθενοφόρο. Και τότε η Χρύσα επιτέθηκε στον αστυνομικό και τον κατηγόρησε για αδράνεια.

Πρόεδρος:  Είδατε κάποιον άλλον εκεί;

Πατέρας: Τη Χρύσα, το παιδί μου πεσμένο, διάφορους περίεργους και καμιά δεκαριά αστυνομικούς.

Πρόεδρος: Είχε τις αισθήσεις του;

Πατέρας: Νομίζω πως ναι. Ή τουλάχιστον έτσι ήθελα να πιστεύω. Μόλις φθάσαμε στο νοσοκομείο ρώτησα τον συνοδό για να μάθω την αλήθεια. Δεν θέλησε να μου πει. Και μου ανέφερε ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε. Μου ζήτησε μάλιστα να το καταγγείλω. Από ότι κατάλαβα στη συνέχεια το χτύπημα που είχε δεχθεί ήταν επαγγελματικό. Αμέσως άρχισαν να έρχονται φίλοι του στο νοσοκομείο. Με έπιασε πανικός. Τί να πω στη μάνα του; Eβαλα έναν συγγενή να της πει ότι είχε χτυπήσει αλλά όχι σοβαρά. Ηρθε στο νοσοκομείο και η ίδια και εκεί μάθαμε τα πάντα.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι έμαθε από την κοπέλα του για το περιστατικό και για τις συνθήκες της δολοφονίας.

Οπως ανέφερε, η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, του διηγήθηκε ότι όταν ήταν στην καφετέρια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ορισμένων ατόμων που τους προκάλεσαν και τους απείλησαν. Του φώναζαν «κότες» και θα ότι «θα τους σκοτώσουν».

Επίσης πρόσθεσε, ότι η κοπέλα του Παύλου Φύσσα, του είπε ότι ομάδα αστυνομικών που ήταν εκεί δεν επενέβη αλλά ήταν αδρανής και δεν έκανε τίποτα.

Η παρέα του Παύλου Φύσσα σηκώθηκε και έφυγε από την καφετέρια και καθ όδόν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών που τους κυνήγησε μέχρι την Τσαλδάρη. Οι υπόλοιποι από την παρέα έφυγαν και ο Παύλος Φύσσας έμεινε μόνος.

Πρόεδρος: Του επιτέθηκαν;

Πατέρας: Του επιτέθηκαν, είχαν τους λόγους τους. Οι επιθέσεις ήταν τακτικές και από άτομα δύο η τρία κάθε φορά. Συνολικά οι παρόντες ήταν 18. Δεν ξέρω πόσο κράτησε αυτό. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς.

Πρόεδρος: Δεν μπορούσε να φύγει ο γιός σας;

Πατέρας: Τον είχαν εγκλωβίσει. Μόλις εμφανίστηκε ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς,

Πρόεδρος: Αυτά σας τα λέει η Χρύσα;

Πατέρας: Ακουσα να λένε ότι τον μαχαίρωσε και το έστριψε το μαχαίρι.

Πρόεδρος: Ποιός το λέει;

Πατέρας: Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα και το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Γι αυτό δεν είδα αίματα στο πεζοδρόμιο. Το παιδί μου πάντως άντεξε για τέσσερα λεπτά και έδειξε τον δολοφόνο του. Είπε στον αστυνομικό αυτός με μαχαίρωσε.

Πρόεδρος: Είχαν προηγούμενα ο γιος σας και ο Ρουπακιάς;

Πατέρας: Δεν νομίζω να γνωρίζονταν. Μάρτυρας μου είπε ότι ο Παύλος, μόλις τον χτύπησε ο Ρουπακιάς, του είπε: Με μαχαίρωσες και φεύγεις;

Πρόεδρος: Πότε επήλθε το μοιραίο στο ασθενοφόρο ή πριν;

Πατέρας: Μόλις πήγα πιστεύω ότι το παιδί μου είχε φύγει. Απλά δεν είδα αίματα και δεν ήθελα να το πιστέψω. Είχε δύο χτυπήματα στην καρδιά.

Πρόεδρος: Γιατί λέτε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό;

Πατέρας: Γιατί το έστριψε για να διαχυθεί εσωτερικά το αίμα και να πεθάνει.

Πρόεδρος: Δεν γνωρίζονταν, δεν είχαν διαφορές. Γιατί να τον σκοτώσει; Γιατί να του καταφέρει δύο μαχαιριές;

Πατέρας:  Γιατί αυτή η οργάνωση κλείνει στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Τα τραγούδια του ήταν αντιφασιστικά και τους ενοχλούσαν.

Πρόεδρος: Ποιούς ενοχλούσαν;

Πατέρας: Οταν νομίζει, ότι βρίζει  και κάνει τον Ελληναρά και ότι θα σώσει την πατρίδα του, γιατί αυτό ήταν το στυλάκι του Ρουπακιά, αυτή η αντίληψη τον οδήγησε στο φόνο.

Πρόεδρος: Μόνος πήγε, αν είχε αυτές τις αντιλήψεις που λέτε, τί έγινε;

Πατέρας: Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους με τα τηλέφωνα. Εντολή πήρε.

Πρόεδρος: Από πού;

Πατέρας: Από τον αρχηγό, από ποιόν άλλον. Αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Αυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή.

«Tα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου»

Στη συνέχεια τη σκυτάλη των ερωτήσεων πήραν η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Eισαγγελέας: Είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν για τα τραγούδια του από μέλη της ΧΑ;
Πατέρας: Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο.
Εισαγγελέας: Θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να μεσολαβήσουν και να μην οδηγηθούμε στο μοιραίο;
Πατέρας:  Σίγουρα θα μπορούσαν ήταν περίπου, απ΄ότι έμαθα, έξι άτομα.
Εισαγγελέας:  Ποίος έστειλε τον Ρουπακιά να σκοτώσει το γιό σας;
Πατέρας:  Από ό,τι ξέρω από τη δικογραφία αυτή την εντολή την έδωσε ο Πατέλης.
Συμμετοχή είχαν κι άλλοι.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: H ιεραρχία της ΧΑ ήταν άσχετη με το φόνο;
Πατέρας: Οχι βέβαια και για να σηκωθούν από κάτω εντολές παίρνουν.
Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Ο αρχηγος της δολοφονικης οργανωσης ενημερωθηκε μετα τη δολοφονια του γιου σας;
Πρόεδρος: Ποιον εννοειτε;
Πατέρας: Ο Μιχαλολιακος.Ειναι τα χερια του βαμμενα με το αίμα του  του γιου μου.
Πρόεδρος: Για  το σκελος της εγκληματικης οργανωσης δεν μπορείτε να ρωτάτε.
Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Σας γαληνεψε η αναληψη πολιτικης ευθυνης που έγινε τελευταία;
Πατέρας: Οχι βεβαια.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here