Πατέρας δράστη του μακελειού: Ο γιος μου αθώος!

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις προκαλούν στη Βρετανία και τον κόσμο, οι δηλώσεις του  Ραμαντάν Αμπέντι, πατέρα του δράτη του μακελειού του Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπέντι, ο οποίος υποστήριξε ότι ο γιος του είναι αθώος και ότι δεν είχε εκφράσει ποτέ εξτρεμιστικές σκέψεις. Οπως συμπλήρωσε ο Σαλμάν όχι μόνο δεν ήταν εξτρεμιστής, αλλά ήταν πάντα εναντίον των εξτρεμιστικών επιθέσεων, καθώς τις καταδίκαζε.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο πατέρας του τζιχαντιστή που σκότωσε 22 παιδιά και γονείς και τραυμάτισε άλλους 119, τόνισε πως «έπαθα μεγάλο σοκ όταν άκουσα τις ειδήσεις. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω».

«Όταν συζητούσαμε για τις επιθέσεις που έκαναν διάφοροι εξτρεμιστές στην Ευρώπη, δήλωνε πάντα αντίθετος, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία θρησκευτική δικαιολογία γι’ αυτούς», πρόσθεσε, προκαλώντας ακόμη περισσότερο: «δεν καταλαβαίνω πως συμμετείχε σε μία επίθεση η οποία προκάλεσε τον θάνατο παιδιών».

«Κάθε πατέρας γνωρίζει τον γιο του. Ο δικός μου γιος δεν είχε ποτέ εξτρεμιστικές σκέψεις», δήλωσε ο Ραμαντάν Αμπέντι, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ ακόμη δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρυα για τον χαμό 22 νέων ανθρώπων.

Ο πατέρας δήλωσε ότι ο γιος του πραγματοποιούσε συχνά ταξίδια στη Λιβύη για να βλέπει την οικογένειά του και πως βρισκόταν εκεί μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και δηλώσεις ενός στενού φίλου της οικογένειας, ο οποίος ωστόσο διατήρησε την ανωνυμία του, ο 22χρονος Σαλμάν δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με την οικογένειά του, η οποία προσπάθησε πολλές φορές να τον πείσει να επιστρέψει στη Λιβύη, αλλά δίχως επιτυχία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here