Έκκληση για τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται – Τα είδε ο πατέρας τους στην τηλεόραση

Μια απίστευτη ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, καθώς δίδυμα κορίτσια 9 ετών που σώθηκαν από σκάφος στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής αναζητούνται από τον πατέρα τους και παραμένουν άφαντα.

Με το ζήτημα ασχολείται και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι αρχές κάνουν έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν.

Ο πατέρας Γιάννης Φιλιππόπουλος είπε ότι αγνοούνται τα δίδυμα κορίτσια του, 9 ετών, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά.

Τα κοριτσάκια δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από τις 6.20 το απόγευμα της Δευτέρας. Ο πατέρας αναζητά από τότε τα παιδιά και τους γονείς του χωρίς αποτέλεσμα. Πήγε σε νοσοκομεία, πήγε παντού αλλά δεν μπόρεσε να τα βρει. Πήγε ακόμη και στην ιατροδικαστική υπηρεσία, έκανε εξέταση DNA, για την αναγνώριση πτωμάτων.

Οταν, όμως, πήγε στο σπίτι του διαπίστωσε μαζί με τη γυναίκα του ότι σε βίντεο καναλιού υπήρχαν τα παιδιά του σώα και αβλαβή. Εβγαιναν από πλοιάριο το βράδυ της Δευτέρας. Οσο κι αν τα αναζήτησε δεν μπόρεσε να τα βρει, επέμεινε ότι είναι τα κορίτσια του αλλά δεν έχει νέα τους.

Ο καπετάνιος του σκάφους στο οποίο εικονίζονται τα παιδιά (ή πάντως κάποια παιδιά που μοιάζουν στα δίδυμα) είπε σχετικά τα εξής:

«Διέσωσα τρεις γυναίκες και μετά στο πλοίο του μπήκαν τέσσερα παιδιά.Μία  τρίτη γυναίκα φώναζε συνεχώς τα “παιδιά μου, τα παιδιά μου” και μετά στο πλοίο επιβιβάστηκαν ακόμη τέσσερα κορίτσια. Παρότι ήμουν αφοσιωμένος στο να σώσω όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσα, όταν πλέον η βάρκα έφυγε από την ακτή, ρώτησα τους συναδέλφους μου για τα δύο δίδυμα. Ρώτησα αν αυτά τα κορίτσια ήταν της γυναίκας που κάθονταν δίπλα τους και μου απάντησαν ναι. Είχαν την εντύπωση πως συνοδεύονταν. Όταν φτάσαμε και πάλι στην ακτή είδα τα δυο κορίτσια να  φεύγουν με την άλλη οικογένεια και συγκεκριμένα μαζί με τα άλλα δύο κορίτσια που βρίσκονταν στο πλοίο και τον πατέρα τους.»

Στο ερώτημα πώς ήταν η ψυχολογική κατάσταση των δύο κοριτσιών όση ώρα βρίσκονταν στο σκάφος του,  απάντησε πως «τα κοριτσια ήταν   ψύχραιμα, αλλά σιωπηλά».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here