Πράσινο φως για τα 10+2 δις από Eurogroup-Eως τα μέσα Δεκεμβρίου το 2ο πακέτο μέτρων

Την εκταμίευση της δόσης των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, όπως και επίσης της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ ενέκρινε το Εurogroup σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Την ίδια στιγμή συμφωνήθηκε να έχουν ψηφισθεί έβς τις 15 Δεκεμβρίου και το επόμενο νομοθετικό πακέτο των προαπαιτούμενων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι Ευρωπαίοι υπουργοί εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι και οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες θα ολοκληρώσουν με επιτυχία την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, καλύπτοντας με ιδιωτικά κεφάλαια τις ανάγκες που προκύπτουν από το βασικό σενάριο των stress tests (4,4 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών εστίασαν και στα επόμενα «βήματα» του προγράμματος, καλώντας τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τις διαδικασίες, προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα και ο τελευταίος γύρος των προαπαιτούμενων.

Στόχος είναι έως τα μέσα Δεκεμβρίου να έχει «κλείσει» και αυτό το πακέτο μέτρων, το οποίο θα συνεπάγεται την εκταμίευση ακόμη 1 δισ. ευρώ.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ότι «ο δεύτερος γύρος προαπαιτούμενων θα οριστικοποιηθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου», προκειμένου να γίνει «η προετοιμασία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here