Παρουσίαση βιβλίου «Αουσβιτς: Ελληνες-Αριθμός Μελλοθανάτου»-Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Πηλιχού «Άουσβιτς: Έλληνες – Αριθμός Μελλοθανάτου», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 18:30 (ώρα προσέλευσης 18:00) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, μαζί με τον συγγραφέα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης, κ. Χρυσόστομος, ο Καθηγητής Εβραϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και Επικεφαλής Ιστορικός στο Ινστιτούτο Shem Olam για την Έρευνα, Τεκμηρίωση και Διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ, Δρ. Gideon Greif και ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) και Ειδικός Γραμματέας Πολιτιστικής και Θρησκευτικής Διπλωματίας, Δρ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης.

Στην εκδήλωση θα μεταδοθεί μήνυμα της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Irit Ben-Abba, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κρατικού Μουσείου Άουσβιτς-Μπίρκεναου, Andrzej Kacorzyk, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, Δαυίδ Σαλτιέλ, ο τ. Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, Μωυσής Κωνσταντίνης και η Πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Σεραφείμ Κοτρώτσος.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here