Παρίσι: Χιλιάδες Γάλλοι σε διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας

Με συνθήματα «τέλος στη λιτότητα», «αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό», «διαγραφή χρέους»,  χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν στους δρόμους του Παρισιού υπέρ της Ελλάδας και εναντίων των πολιτικών της φτωχοποίησης.

Οι περίπου 3000 συμμετέχοντες απεύθηναν έμμεση έκκληση, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς, υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής με επίκεντρο τη συμφωνία με τους πιστωτές.

Στην αρχή της πορείας υπήρχε πανό στο οποίο αναγραφόταν με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας η φράση  «Με τους Έλληνες, ενωμένοι εναντίον της λιτότητας: Αρνούμαστε τις διαταγές του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από στελέχη της αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις, αριστερά και ακροαριστερά κόμματα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters.

Και στην Τουλούζη, περίπου 300 άνθρωποι, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, συγκεντρώθηκαν επίσης στο κέντρο της πόλης κρατώντας πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα: «Υποστήριξη στον ελληνικό λαό: από την Αθήνα στην Τουλούζη, σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι στη λιτότητα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here