Παρίσι: Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα είχε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι

 

Aνδρας με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και όχι τρομοκράτης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί την επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο Τραπ του Παρισιού.

Ο δράστης σκότωσε τη μητέρα του και την αδελφή του και τραυμάτισε σοβαρά μία ακόμα γυναίκα.

Οι γαλλικές αρχές δεν αντιμετωπίζουν ως υπόθεση τρομοκρατίας την επίθεση μετά την οποία ο δράστης κρύφτηκε σε ένα κτίσμα και έπεσε τελικά νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Ο άνδρας είχε «σημαντικά» ψυχιατρικά προβλήματα και το προφίλ του ταιριάζει περισσότερο με εκείνο ενός «διαταραγμένου» παρά «κάποιου που είχε αναλάβει δέσμευση» έναντι της οργάνωσης ISIS, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

«Ήταν μάλλον μια πλευρά (…) ανισορροπίας παρά κάποιος που είχε αναλάβει δέσμευση και που μπορούσε για παράδειγμα να ανταποκριθεί στις εντολές και οδηγίες τρομοκρατικών οργανώσεων και ιδιαίτερα του Ισλαμικό κράτος», δήλωσε ο Ζεράρ Κολόμπ από την Τραπ.

Νωρίτερα, το Ισλαμικό κράτος υποστήριξε σε ανακοίνωσή του στο πρακτορείο προπαγάνδας της Amaq ότι ο δράστης ήταν μαχητής της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε ότι ο επιτιθέμενος φώναξε: «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), αλλά η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here