Παρίσι: Μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις ύδρευσης.Φόβοι για επίθεση με χημικά

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποθήκευσης νερού στο Παρίσι αποφάσισαν να λάβουν οι γαλλικές αρχές,δύο 24ωρα μετά την προειδοποίηση του Γάλλου πρωθυπουργού πως υπάρχει κίνδυνος οι τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν χημικά αλλά και βιολογικά όπλα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο φόβος για επιθέσεις με χημικά και βιολογικά όπλα, όπως θανατηφόρα βακτήρια, ώθησε την κρατική επιχείρηση ύδρευσης του Παρισιού να απαγορεύσει την πρόσβαση σε έξι σημαντικά σημεία των εγκαταστάσεων ύδρευσης. Οι μόνοι που θα μπορούν να τις προσεγγίσουν θα είναι λίγοι υπάλληλοι ασφαλείας οι οποίοι είναι, μάλιστα, διαπιστευμένοι από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

Επίσης, αυστηρά μέτρα ασφαλείας υπάρχουν πλέον και στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης νερού.

Η απόφαση για τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας έρχεται μετά από αναφορές για μία ανησυχητικά ανεξήγητη κλοπή προστατευτικών στολών για χημικά και βιολογικά υλικά, από κορυφαίο νοσοκομείο στο Παρίσι, σύμφωνα με την Telegraph.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι στο οπλοστάσιο που βρήκε η αστυνομία σε διαμέρισμα στο Μόλενμπεκ του Βελγίου- εκεί όπου σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις στο Παρίσι- ήταν και χημικά.

 

.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here