Παρίσι: Εληξε ο τρομο-συναγερμός σε Πύργο του Άϊφελ και σταθμό τρένων

Με την σύλληψη ενός υπόπτου στο Πύργο του ‘Αιφελ έληξε το βράδυ, ο συναγερμός των αρχών, που είχε σημάνει το βράδυ της Παρασκευής μετά από πληροφορίες για ένοπλο άντρα στον Πύργο του Άιφελ αλλά και ύπαρξη ενός «ύποπτου πακέτου» στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare Du Nord στο Παρίσι.  

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τουρίστες που βρίσκονταν στο δημοφιλές αξιοθέατο της γαλλικής πρωτεύουσας «παγιδεύτηκαν» μέσα για αρκετή ώρα καθώς η αστυνομία έδωσε εντολή να αποκλειστεί το σημείο ώστε να διεξαχθούν έρευνες.

Το ύποπτο περιστατικό οδήγησε στη σύλληψη ενός άνδρα στον Πύργο Άιφελ, μετέδωσε το FRANCEINFO.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει τον Πύργο του Άιφελ και τους δρόμους γύρω από το σημείο άδειους. Η γαλλική Αστυνομία εκκένωσε το σημείο και απέκλεισε για αρκετή ώρα την περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ για λόγους ασφαλείας, ενώ λίγο αργότερα άνοιξε ξανά.

Το FRANCEINFO επιβεβαίωσε πως το περιστατικό στον Πύργο έχει λήξει και είναι και πάλι ανοικτός στο κοινό.

Την ίδια στιγμή, παρόμοιος συναγερμός φέρεται να σήμανε και στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord, στην αποβάθρα του Eurostar, μετά από πληροφορίες για ύποπτο πακέτο με το συμβάν να θεωρείται πλέον λήξαν.

Οι επιβάτες της Eurostar, στην αποβάθρα της οποίας σημειώθηκε το περιστατικό, φέρονται να κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο ενώ δόθηκε εντολή για νέους ελέγχους στις αποσκευές τους.  Σε ανακοίνωση της Eurostar αναφέρεται ότι για λόγους ασφαλείας το check-in των επιβατών στο δρομολόγιο #ES9063 και οι έλεγχοι των αποσκευών θα πρέπει να επαναληφθούν, ζητώντας την κατανόηση των ταξιδιωτών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here