Παραιτήθηκε η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας

Η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Σιλβί Γκουλάρ υπέβαλε την Τρίτη την παραίτησή της καθώς είναι στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας για αργομισθίες συνεργατών στο ευρωκοινοβούλιο.

«Στην υπόθεση ότι θα γίνει δικαστική έρευνα με στόχο την εξακρίβωση των ακριβών συνθηκών για το καθεστώς εργασίας των συνεργατών μου στο ευρωκοινοβούλιο, επιθυμώ να είμαι ελεύθερη για να αποδείξω την αθωότητά μου», αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Η κ. Γκουλάρ προέρχεται από το κεντρώο κόμμα Modem, το οποίο συνεργάζεται με την κυβέρνηση. Υπό έρευνα βρίσκεται και ο πρόεδρος του κόμματος Modem, Φρανσουά Μπαϊρού, ο οποίος είναι υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Μακρόν. Παρά τις πιέσεις που δέχεται για να παραιτηθεί, ο Μπαϊρού παραμένει στην κυβέρνηση. Εκτός από τον Μπαϊρού και την Σιλβί Γκουλάρ και η υπουργός Μαριέλ Σαρνέζ υπόκειται σε έρευνα για αργομισθίες συνεργατών της.

Από την κυβέρνηση θα αποσυρθεί και το δεξί χέρι του Μακρόν, Ρισάρ Φεράν, για τον οποίο εκκρεμεί δικαστική έρευνα για την διαχείριση κονδυλίων στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόταν πριν μπει στην πολιτική. Ο Ρισάρ Φεράν, παρά το σκάνδαλο που μαινόταν, εξελέγη βουλευτής την προηγούμενη Κυριακή και θα αναλάβει επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Μακρόν «Δημοκρατία εμπρός».

«Ο κ. Φεράν θα μπορούσε να μείνει υπουργός αλλά από συζήτηση με τον πρόεδρο κρίθηκε σκόπιμο να αναλάβει μια θέση μεγάλης ευθύνης στο κοινοβούλιο» δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here