Παραιτείται από υπουργός ο Καμμένος αν έρθει συμφωνία με σύνθετη ονομασία Μακεδονίας;

Η πληροφορία δημοσιεύεται στο real.gr και αναφέρει ότι ο υπουργός Αυνας, Π. Καμμένος που έχει δηλώσει ότι διαφωνεί με χρήση του όρου Μακεδονία, σε όποια σύνθετη ονομασία, θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση εάν υπάρξει σχετική πρόταση στη Βουλή. Και φυσικά θα καταψηφίσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι το θέμα αυτό το έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο, ωστόσο, φέρεται να έχει διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση.

Εάν κατατεθεί πρόταση μομφής, οι ΑΝΕΛ θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, όπως διαβεβαιώνει άλλωστε και ο αντιπρόεδρος τους Π. Σγουρίδης αλλά και άλλα στελέχη.

Επίσης δεν θεωρείται δεδομένο ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Καμμένος, θα παραμείνει στη κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις του κατά βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα είναι εάν μια πρόταση με σύνθετη ονομασία περάσει από τη Βουλή. Δεν αποκλείεται, να την υπερψηφίσουν, εφόσον την κρίνουν θετικά, το ΠΟΤΑΜΙ αλλά και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές ακόμη και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here