Παραιτήσεις ΕΡΤ – Η ΠΟΣΠΕΡΤ θεωρεί ότι ο Τσακνής ήθελε να γινει χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής μετά από διαφωνίες που είχε με τον νέο διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο και την ΠΟΣΠΕΡΤ που «δεν πήρε το μέρος του». Έβαλε εναντίον της αλλα και εναντιον του υπουργου ψηφιακής πολιτικής Ν. Παππά, και απάντησε τόσο ο υπουργός όσο και η ΠΟΣΠΕΡΤ

Τα προβλήματα στην ΕΡΤ (που ειναι «δυσκολο μαγαζί» και έχει «φάει» πολύ κόσμο) ΄ είχαν συσσωρευθεί. Έφυγε ο Σταύρος Καπάκος, έφυγε ο Ταγματάρχης, προ ημερών «έφυγαν» τον συνθέτη Μιχαλη Γρηγορίου και τώρα έφυγε και ο Τσακνής.

Η θητεία του κ. Τσακνή διήρκεσε περίπου δυόμισι χρόνια καθώς είχε τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον Μάιο του 2015. Όταν έφυγε ο Λάμπης Ταγματαρχης και ανέλαβε ο δικηγόρος Βασιλης Κωστοπουλος τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, ο Τσακνής παραιτήθηκε αλλά τελικα μεταπείσθηκε και παρέμεινε, ζητώντας όμως ουσιαστικές και όχι συμβολικές αρμοδιότητες

Η τελευταία κόντρα του με τον Βασίλη Καλφαγιάννη (με τον οποιο απο δεκαετίας ειχε κακιστες σχέσεις λογω της ΑΕΠΙ) εντάθηκε πάλι για το θέμα της ΑΕΠΙ. Παράλληλα ένταση προέκυψε και στη σχέση του με την ΠΟΣΠΕΡΤ για τους μισθούς των μουσικών της

Στη συνεδριαση του ΔΣ της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης είπε ότι οι θέσεις προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου πρέπει να ενοποιηθούν (χωρίς όμως να στηρίζει τον Τσακνή ως αυτο το ένα πρόσωπο). Επίσης ο Καλφαγιάννης μίλησε για ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις ημετέρων. Ο Τσακνής εκνευρίστηκε που κανένας δεν τον υπερασπίστηκε έναντι αυτών των κατηγοριών ή στην ανάληψη ουσιαστικών αρμοδιοτήτων αλλα και επειδή θεωρουσε ότι ο Β. Κωστόπουλος θα ήταν διαρκώς εμπόδιο στο δρόμο του (ο τελευταίος ενοποίησε το κοστολόγιο με τον προγραμματισμό).

Η παραιτηση του Διονύση Τσακνή ανεφερε:

«Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού». Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ»

Από την πλευρά του ο κ Παππάς δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Διονύση Τσακνή για την προσφορά του στην ΕΡΤ, από την πρώτη μέρα που βάλαμε τέλος στο μαύρο. Οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι θεμιτές. Η ΕΡΤ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της και ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ κατηγορεί τον κ Τσακνή ότι «ήθελε να γίνει ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη»:

«Για άλλη μια φορά ο πρώην Πρόεδρος της ΕΡΤ, ρίχνοντας μελάνι, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε τη θέση ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να διοικείται με το φαινόμενο της διαρχίας, γιατί αυτό είχε αποδειχθεί προβληματικό και βλαπτικό για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πλήθος εγγράφων και ανακοινώσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ το αναφέρουν, καθώς και υπομνήματα που έχουν κατατεθεί στη Βουλή από το 2010 έως και σήμερα. Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν απολογείται γιατί παραμένει σταθερή στις απόψεις της, πόσο μάλλον όταν αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από την έως τώρα λειτουργία της ΕΡΤ. Άλλωστε ο κ. Τσακνής μετά την αποχώρηση του κ. Ταγματάρχη, μας καλούσε να επαναδιατυπώσουμε δυναμικά αυτή τη θέση γιατί ο ίδιος ήθελε να καταλάβει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και το είχε εκφράσει με όλους τους τρόπους. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει καταγγείλει με πολλές ανακοινώσεις και την τελευταία διετία , άνομες λειτουργίες της ΕΡΤ, ρουσφετολογία, αδιαφάνεια κλπ. Τότε καμία απάντηση από τη διοίκηση.

»Ο διχαστικός κ. Τσακνής, αφού δεν κατάφερε να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», παρακινεί τους εργαζόμενους  να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Τι εννοεί ο ποιητής ; Αφού επί των ημερών του ήθελε να είναι ο μοναδικός ως «δημόσιος φορέας» και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να είναι «τυπικό», όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του και να εγκρίνει αυτά που είχε προαποφασίσει ο ίδιος. Τώρα που φεύγει ξαναρωτάμε : ποιους εργαζόμενους εννοεί και γιατί τώρα και πώς να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους;»

Κάποιο ρολο στην κυβερνητικη δυσαρέσκεια προς Τσακνή έπαιξε και το «σκάσε» που είπε τρεις φορές δημοσιως στη Ραχηλ Μακρή όταν στήθηκε μνημειο για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που πέθαναν στην ανεργία λόγω του «μαύρου» στην κρατική τηλεόραση

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here