Παραίτηση Δεληβοριά-Καλαντζόπουλου από το ΜΕΤΡΟΝ με καταγγελίες

Παραιτήθηκαν από το Σύλλογο Δημιουργών ΜΕΤΡΟΝ ο πρόεδρος κ  Φ. Δεληβοριάς,  ο αντιπρόεδρος κ. Π. Καλαντζόπουλος και το μέλος του ΔΣ κ. Αντ. Πλέσσας. Την παραίτησή τους συνόδευσαν με καταγγελίες ενάντια στην ετραμελή πλειοηφία του ΔΣ (τους κ. Γ. Ανδρέου, Μ. Φάμελλο, Στ. Δρογώση και Φ. Τασσόπουλο) για ειδικές σχέσεις με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και υπόνοιες για συγκάλυψη της ΑΕΠΙ.

Φέρεται να τους ακολουθεί τουλάχιστον το 50% των μελών του σωματείου. Δεκάδες μουσικοί υπογράφουν κείμενο συμπαράστασης στους παραιτημένους, ενώ προαναγγέλλεται και η ίδρυση νέου σωματείου που θα εκφράζει τους 450 δημιουργούς που έχουν ενιαίο μέτωπο στο θέμα «ΑΕΠΙ».

“Μετά την αποχώρηση του Φοίβου Δεληβοριά και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε κι εμείς από τον σύλλογο.” γράφουν με τη σειρά τους οι πενήντα και πλέον δημιουργοί που αποχωρούν  από το ΜΕΤΡΟΝ.

Ανάμεσά τους διπρεπείς συνθέτες και ερμηνευτές, καθώς και κληρονόμοι σημαντικών μουσικών, όπως οι Μ. Κοντοβά, Στ. Γαδέδη, Σ. Ξαρχάκος, Γ. Σπανός Ν. Κυπουργός, Μ. Ελευθερίου,  Δ. Γαλάνη, Ν. Ξυδάκης, Αλ. Ιωαννίδης, Σ. Μάλαμας, Μ. Ελευθερίου, Π. Παυλίδης, Ν. Αντύπας, Π. Καρασούλος,  Λ. Πλάτωνος, Μ. Πασχαλίδης Π. Θαλασσινός, Ν. Ζούδιαρης, Αλ. Ιωαννίδης, Μπ. Στόκας, Οδ. Ιωάννου, Θ. Γκόνης, Αρ. Μπακιρτζής, Ε. Ρεμπούτσικα, Γ. Χατζιδάκις, Μ. Λοϊζου, Κ. Τσιτσάνης, Γ. Χατζιδάκις κλπ.

Η πλευρά των τεσσάρων της πλειοψηφίας δηλώνει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ «ΜΕΤΡΟΝ»

Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να ενημερώσω τα μέλη του ΜΕΤΡΟΝ ότι υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου, καθώς και από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο λόγος είναι ότι από την άνοιξη του 2016 και μετά, τα μέλη του ΔΣ Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης και Φοίβος Τασσόπουλος κινούνται ενάντια στη συλλογική βούληση του Σωματείου μας. Από τον Φλεβάρη του 2017, το ίδιο πράττει και το μέλος Γιώργος Ανδρέου.

Εξηγούμαι:

1. 1. Από την ίδρυση του Σωματείου, υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των μελών του ΔΣ, κυρίως σε θέματα στρατηγικής αλλά και στόχων. Υπήρχε μία τάση πιο διεκδικητική, αυστηρή και πιεστική απέναντι στην ΑΕΠΙ (Ανδρέου, Δεληβοριάς, Καλαντζόπουλος, Πλέσσας) και υπήρχε μία άλλη τάση που υποστήριζε μια πιο ήπια προσέγγιση (Δρογώσης, Τασσόπουλος, Φάμελλος). Μέχρι την άνοιξη του 2016 οι διαφωνίες αυτές έμεναν εντός του ΔΣ και όλοι υποστηρίζαμε προς τα έξω τις αποφάσεις της ΓΣ και της εκάστοτε πλειοψηφίας του ΔΣ. Ξαφνικά, από τον Μάρτιο του 2016 -και παρά τις διαφωνίες της πλειοψηφίας του ΔΣ-, τα μέλη Φάμελλος, Δρογώσης, Τασσόπουλος (μαζί ή ατομικά)

1α.συμμετείχαν σε επίσημες συναντήσεις των μετόχων της ΑΕΠΙ με στελέχη της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας γραμμή αντίθετη απ’αυτήν του Σωματείου.

1β. συμμετείχαν –με πλήρη άγνοια της πλειοψηφίας του ΔΣ- σε συναντήσεις στο ΥΠΠΟ ή σε άλλα κέντρα αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, που είχαν ως αποτέλεσμα το 2ο νομοσχέδιο Μπαλτά. Το 2ο νομοσχέδιο, μαζί με ένα-δυο θετικά πράγματα που ζητούσε έτσι κι αλλιώς το σύνολο των δημιουργών, περιείχε σημαντικές αλλαγές και αφαιρέσεις που θεωρήσαμε οι πλειοψηφούντες πως δεν είναι προς το συμφέρον μας, αλλά μόνο προς το συμφέρον των μετόχων της ΑΕΠΙ. Και διαμαρτυρηθήκαμε γι’αυτές δημοσίως.

2. Μετά το «πόρισμα-κόλαφος» της Εrnst & Υoung για την ΑΕΠΙ και την εισαγγελική έρευνα για έξι κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, η Γενική Συνέλευση του ΜΕΤΡΟΝ, στις 22/2/2017, κατά πλειοψηφία ζήτησε επισήμως από την Πολιτεία άμεση τοποθέτηση επιτρόπου τραπεζικού τύπου, ο οποίος θα διοικεί και θα ελέγχει την ΑΕΠΙ μετασχηματίζοντάς την σταδιακά σε οργανισμό ελεγχόμενο από δημιουργούς. Η Γενική Συνέλευση ζήτησε επίσης να διακοπεί κάθε επαφή με τους μετόχους της ΑΕΠΙ για την επόμενη μέρα, αφού οι προτάσεις και οι επιστολές τους κρίνονται πλέον ως αφερέγγυες.

Παρ’ όλ΄αυτά τα τρία μειοψηφούντα μέλη του ΔΣ, μαζί πλέον με τον Γιώργο Ανδρέου, συνέχισαν να κινούνται ανοιχτά (σε όλα τα θεσμικά ραντεβού και με δημόσιες επιστολές) ενάντια στην απόφαση της ΓΣ. Ζητούν και προωθούν την πρόταση που μειοψήφησε, με κάθε τρόπο. Δημοσίως δε, προσυπογράφουν την 1η επιστολή των 49 (αργότερα 125), που πάει κόντρα στις αποφάσεις του Σωματείου μας.

Τους παρακάλεσα είτε να συμμορφωθούν με την απόφαση της ΓΣ είτε να παραιτηθούν, έστω ένας από αυτούς ώστε να αναπληρωθεί από τον πρώτο αναπληρωματικό, τον Γιώργο Χατζιδάκι που ανήκει στην πλειοψηφική τάση της ΓΣ , ώστε η ΓΣ να εκφράζεται αυθεντικά και πλειοψηφικά και μες στο ΔΣ και να μπορούμε να προωθήσουμε ενωμένοι την πρόταση του Σωματείου μας. Το αρνήθηκαν. Τους παρακάλεσα επίσης για πρόωρες εκλογές, προκειμένου να μπορεί να διοικηθεί το ΜΕΤΡΟΝ και να εκφραστεί με ενιαία άποψη, αυτήν που θα θέλει η πλειοψηφία. Το αρνήθηκαν, επίσης.

Προσπάθησα να κρατήσω τις εσωτερικές ισορροπίες του προβλήματος εντός του ΔΣ, τώρα όμως δεν γίνεται άλλο να βλέπω το ΜΕΤΡΟΝ να χρησιμοποιείται δημοσίως και πολιτικά ως φορέας αντίθετος με αυτά που ψηφίζουν τα μέλη του.

Ξεκινήσαμε πολύ διαφορετικά, πετύχαμε με τις πρωτοβουλίες και το θάρρος μας (και με προσωπική έκθεση) τον έλεγχο στην ΑΕΠΙ, τη μείωση της προμήθειάς της από 37% σε 20 %, το Εποπτικό Συμβούλιο Δημιουργών, ένα σωρό νίκες για τους δημιουργούς που κάποτε ήταν αδιανόητες.

Αυτή τη στιγμή όμως το ΜΕΤΡΟΝ λειτουργεί αντιθεσμικά, αφού τα μέλη αυτά του ΔΣ αρνούνται να εκφράσουν και να υποστηρίξουν την απόφαση της γενικής συνέλευσης, τη στιγμή μάλιστα που την έχουν συνυπογράψει και 450 δημιουργοί.

Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι το ΜΕΤΡΟΝ μπορεί υπό την παρούσα συγκυρία να υπερασπιστεί το συμφέρον των δημιουργών όπως αυτό έχει εκφραστεί από την πλειοψηφία της ΓΣ και την επιστολή των 450 και γι’αυτό παραιτούμαι.

Και για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος ποτέ δεν πίστεψα ούτε πιστεύω ότι οι συνάδελφοι με τους οποίους διαφωνώ, επεδίωκαν ή επιδιώκουν τα συμφέροντα της ΑΕΠΙ ή των μετόχων, αντιθέτως και εκείνοι τις ίδιες αγωνίες με εμάς μοιράζονται. Δυστυχώς, όμως, εκτιμώ ότι με τις ενέργειες τους συνέβαλαν και συμβάλλουν σε αποτελέσματα που εξυπηρετούν την ΑΕΠΙ. Εξ ου και η τόσο ριζική μεταξύ μας διαφωνία.

Εύχομαι καλή τύχη και καλή συνέχεια σε όλους.

Φοίβος Δεληβοριάς

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ TOY ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΑNΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ “ΜΕΤΡΟΝ”

Με αυτή μου την επιστολή δηλώνω παραίτηση από την θέση του αντιπροέδρου και του μέλους του ΔΣ του ΜΕΤΡΟΝ. Aιτία είναι ότι η παρούσα πλειοψηφία του ΔΣ (Φάμελλος, Τασσόπουλος Δρογώσης, Ανδρέου) είναι σε δυσαρμονία με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 22/2/2017. Παραβιάζεται και καταστρατηγείται η βούληση της πλειοψηφίας. Σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον θα ήταν μάταιη κάθε προσπάθεια συνέχισης συνεργασίας με πρόσωπα με τα οποία διαπιστώνω αγεφύρωτες πολιτικές διαφωνίες.

Σαν ιδρυτικό μέλος έδωσα, τα τελευταία 5 χρόνια, ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μου για μία επόμενη μέρα, με δίκαιη και διαφανή Συλλογική Διαχείριση. Πολλές φορές πίστευα ότι ματαιοπονώ, ότι “σπρώχνω τοίχους”. Υπήρξε όμως ένα απόγευμα που γύρισε τα πάντα. Η συνάντηση του “Μ” στο ΥΠΠΟ με τον Ν. Ξυδάκη το 2015. Πείστηκε και έδωσε εντολή να γίνει ο έλεγχος της “Ernst & Young”. Η δημοσιοποίηση του πορίσματος και μόνο, δικαιώνει τον λόγο ίδρυσης του “Μ”. Για πρώτη φορά έχουμε απτές αποδείξεις με στοιχεία πως η ΑΕΠΙ δεν διαχειρίζεται αλλά λυμαίνεται τα πνευματικά μας δικαιώματα κι αυτό συνέβη για έναν και μόνο λόγο – γιατί επιμέναμε να ρωτάμε. Όλα αυτά τα χρόνια από τη μία υπήρχε ένα εσωτερικό μέτωπο που μας έβαζε φρένο λέγοντας “μη ρωτάτε, μη σκαλίζετε…” κι από την άλλη συνάδελφοι σε θεσμικό ρόλο που επέλεγαν με την σιωπή τους να νομιμοποιούν μία απαράδεκτη διαχείριση μέσω ηθελημένης άγνοιας.

Στο κείμενο παραίτησης του ο Φοίβος Δεληβοριάς περιγράφει με ακρίβεια τις αυτόνομες και μυστικές κινήσεις το καλοκαίρι του 2016 των μελών του ΔΣ Φάμελλου, Τασσόπουλου και Δρογώση. Κινήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την 2η εκδοχή του Νομοσχεδίου Μπαλτά (Σεπ. 2016) με πλήθος φωτογραφικές διατάξεις υπέρ της ΑΕΠΙ. Μετά το πόρισμα της Ε & Υ στην Γ.Σ. το ΜΕΤΡΟΝ πήρε απόφαση, να διακόψει επαφές με τους μετόχους, να ζητήσει επιβολή επιτρόπου και τον μετασχηματισμό της ΑΕΠΙ σε αυτοδιαχειριζόμενο ΟΣΔ. Ο Γιώργος Ανδρέου ακολούθησε την έως τότε μειοψηφία στο ΔΣ και οι συσχετισμοί ανετράπησαν. Ακολούθησε με το πρόσχημα μιάς πότε θεσμικής και πότε προσωπικής έκφρασης, επαμφοτερίζουσας στάσης η συμμετοχή, των 4 του ΔΣ, στην επιστολή των 125. Δηλώσεις αντίθετες με την βούληση της πλειοψηφίας του Μ και της επιστολής των 450+ σε δημόσιες τοποθετήσεις στην ΕΠΕΚΕ. Εν περιλήψει αυτή είναι η διαπίστωση, μιάς άγονης φθοράς με συναδέλφους με τους οποίους αδυνατώ πλέον να συμφωνήσω.

Σε αυτήν την δίνη οφείλω να επισημάνω ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί και όχι πάντα ευδιάκριτοι. Υπάρχει ο κίνδυνος κατάληψης της ΑΕΠΙ από ξένους ΟΣΔ μέσω της μετοχοποίησης του χρέους. Υπάρχει ο κίνδυνος σύστασης ΑΟΔ από διαχειριστές μεγάλου αριθμού δικαιωμάτων. Οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί, αλλά δεν είναι λόγοι αυτοί για να επιτρέψει κανείς την συνέχιση αυτής της προσβολής στην έννοια της Συλλογικής Διαχείρισης που λέγεται ΑΕΠΙ.

Με την παραίτηση μου ελπίζω να διευκολύνω όλες τις πλευρές να ενεργήσουν χωρίς βαρίδια ή φορτία για το κοινό καλό.
Δηλώνω, όπως έχω ξαναπεί, ότι μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου δεν επιθυμώ να παίξω κανέναν θεσμικό ρόλο σε όργανα Συλλογικής Διαχείρησης.

Ένας κύκλος έκλεισε.
Θα ξανασυναντηθούμε.
Εύχομαι Υγεία και Τύχη σε όλους.
Καλή Ανάσταση,

Παναγιώτης Καλαντζόπουλος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΠΛΕΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ «ΜΕΤΡΟΝ»

«Αθήνα 11/4/2017
Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, συνοδοιπόροι,
Από το 2012, ως ιδρυτικό μέλος της “Πρωτοβουλίας Δημιουργών” και λίγο αργότερα του σωματείου “ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ” του οποίου ως σήμερα υπήρξα μέλος του ΔΣ και ως πρόσφατα και γραμματέας, υπηρέτησα με γνώση, σεβασμό, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς φόβο αλλά με πάθος τα συμφέροντα του κλάδου μας.

Οι προσπάθειές μου επικεντρώθηκαν:
α) στο να αναδειχθούν τα χρόνια, σοβαρά και παθολογικά προβλήματα του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης ΑΕΠΙ που διαχειρίζεται ολόκληρο σχεδόν το Ελληνικό τραγούδι, παθογένειες που πρόσφατα αποκαλύφθηκαν και μέσα από το επίσημο πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου της Ernst & Young για τα έτη 2011-2014.
β) Στην ενσωμάτωση, με εσωτερικό Νόμο της προς ψήφιση κοινοτικής οδηγίας προς όφελος των συμφερόντων των πνευματικών δημιουργών.

Οι ενέργειες του ΜΕΤΡΟΝ με τις πρωτοβουλίες του Διοικητικού Συμβούλιου του και την συμπαράσταση των μελών του έπαιξαν κομβικό ρόλο στην αποκάλυψη της σκανδαλώδους διαχείρισης της ΑΕΠΙ και βοήθησαν, ως το σημείο που έγιναν συντεταγμένα και ομόφωνα, στην ενσωμάτωση, επωφελών για τα συμφέροντα των δημιουργών, διατάξεων στο προς ψήφιση Σ/Ν.

Εδώ και πολλούς μήνες, διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις μεταξύ και των μελών του ΔΣ του ΜΕΤΡΟΝ δημιούργησαν εσωτερικά ρήγματα τα οποία απέτρεψαν την αναγκαία κατά τη γνώμη μου επίτευξη των καθαρών στόχων του σωματείου.

Επιλέγω, σε αυτή την κρίσιμη για το χώρο μας, ώρα, να μην επεκταθώ δημόσια σε λεπτομέρειες επιφυλασσόμενος φυσικά να το πράξω, αν χρειαστεί, σε μεταγενέστερο χρόνο, ακριβώς επειδή θέτω αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα το κοινό καλό και το υπέρτερο συμφέρον του χώρου μας.

Με σεβασμό στην αγωνία όλων όσοι στήριξαν τις προσπάθειες του ΜΕΤΡΟΝ και των μελών του ΔΣ του, παρά τις όποιες έντονες και τελικά αγεφύρωτες διαφορές κάποιων εκ των συναδέλφων, σε ζωτικά θέματα, ανακοινώνω σήμερα την παραίτησή μου από το ΔΣ του ΜΕΤΡΟΝ και από μέλος του. Τούτη την κομβική, ιστορική για το χώρο μας στιγμή, και υπό το φως των τραγικών αποκαλύψεων και εξελίξεων δεν χωρούν ισορροπίες και τακτικισμοί.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ένα ΑΡΡΑΓΕΣ ΜΕΤΩΠΟ, όλων όσων θέλουν μαχητικά, άφοβα και με αλήθειες να διεκδικήσουν την προστασία της πνευματικής τους περιουσίας και αυτού του ίδιου του πνευματικού τους έργου απέναντι στο πλήθος των κινδύνων και των συμφερόντων που ελλοχεύουν.
ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ και σήμερα ΠΑΡΩΝ στο γεμάτο προκλήσεις έργο που μου εμπιστεύθηκαν συνάδελφοι και φίλοι τα πέντε τελευταία χρόνια, οφείλω αυτήν τη στιγμή να συνταχθώ με όσους δηλώνουν ανυποχώρητοι για την μεγάλη μάχη με στόχο ένα καθαρό τοπίο που το αξίζουμε και έχουμε κάθε δικαίωμα να το διεκδικούμε και σε αυτήν την χώρα στον τομέα της συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών μας δικαιωμάτων.
Δεν αφήνω πίσω μου το ΜΕΤΡΟΝ αβασάνιστα και σίγουρα συνεκτιμώ τη ευθύνη αυτής μου της επιλογής. Ανάμεσα στους συναδέλφους μου που πιθανά θα παραμείνουν σε αυτό, υπάρχουν και συνάδελφοι που στο παρελθόν μου εμπιστεύτηκαν την εκπροσώπησή τους. Κρίνω όμως, ότι με τους υφιστάμενους συσχετισμούς δεν είναι δυνατόν να παραχθεί το έργο που ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ η πλειοψηφία των μελών του ΜΕΤΡΟΝ απαιτεί.

Δεν σας χαιρετώ γιατί πολύ σύντομα θα ξανασυναντηθούμε κάτω από τις ίδιες αρχές και σκοπούς που μας ένωσαν. Στο νέο, καθαρό, τοπίο που οφείλουμε όλοι με την συμβολή μας να διαμορφώσουμε, τον κυρίαρχο λόγο εφεξής θα έχουν αυτοί που δημιουργούν τον μουσικό πλούτο της χώρας μας δηλαδή, ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ και ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ!»

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΑΠΌ ΤΟ «ΜΕΤΡΟΝ»

Μετά την αποχώρηση του Φοίβου Δεληβοριά και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου από την προεδρία και την αντιπροεδρία του Συλλόγου μας το ΜΕΤΡΟΝ, και επειδή όσα καταγγέλλουν σε σχέση με την αντιθεσμική συμπεριφορά των μελών του ΔΣ M. Φάμελλου, Γ. Ανδρέου, Στ. Δρογώση και Φ.Τασσόπουλου, είναι πολύ σοβαρά και προσβάλλουν την απόφαση της γενικής συνέλευσης, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε κι εμείς από τον σύλλογο.

Σε μια ιστορική περίοδο που διακυβεύεται το μέλλον του πνευματικού δικαιώματος, δεν μπορούμε να ανεχθούμε έλλειψη σεβασμού στην εκφρασμένη βούλησή μας και την ψήφο μας, δεν μπορούμε να ανεχθούμε αντιθεσμικές πρακτικές και μη ενιαίο μέτωπο διεκδικήσεων.

Τα μέλη του ΔΣ Μ. Φάμελλος, Γ. Ανδρέου, Στ. Δρογώσης, Φ. Τασσόπουλος, εκφράζουν δικές τους απόψεις, που δεν αντιστοιχούν στο πνεύμα της απόφασης της τελευταίας γενικής συνέλευσης, που περιείχε τα αιτήματά μας προς την Πολιτεία μετά το πόρισμα του ελέγχου της Εrnst & Υoung για την ΑΕΠΙ, και τη συνακόλουθη εισαγγελική έρευνα για έξι κακουργήματα. Τα τέσσερα μέλη του ΔΣ δεν υπηρετούν την πλειοψηφία των μελών και προωθούν μια στρατηγική τελείως αντίθετη απ’ αυτήν που αποφασίστηκε.

Ζητάμε  ενιαίο, αδιάσπαστο και καθαρό μέτωπο στις διεκδικήσεις μας την κρίσιμη αυτή ώρα, γι’ αυτό προχωρούμε στη σύσταση νέου σωματείου, με νέο φιλόξενο καταστατικό που θα χωράει όλους και όλες τις δημιουργούς κάθε μουσικού είδους, γενιάς και μεγέθους ρεπερτορίου, ώστε να έχουν όλοι και όλες δυνατότητα ψήφου και λόγο. Έτσι θα μπορέσουμε συλλογικά να αλλάξουμε την έως τώρα άνιση και παράνομη διαχείριση των δικαιωμάτων μας από την ΑΕΠΙ και θα είμαστε βέβαιοι ότι η εκπροσώπησή μας δεν θα νοθευτεί.

Η μαζική απήχηση της επιστολής των 450+, που εισακούσθηκε από τον πρωθυπουργό, υπογράφηκε από το 70% των μελών του σωματείου μας και στηρίχθηκε από τις ενώσεις των ξένων δημιουργών, μας κάνει αισιόδοξους ότι η ισχύς εν τη ενώσει μπορεί να αλλάξει το έως τώρα προβληματικό τοπίο μέσα στο οποίο κινούνται οι δημιουργοί του Ελληνικού τραγουδιού.

Η επόμενη μέρα για τα πνευματικά δικαιώματα και για όλα τα άλλα ζωτικά ζητήματα της τέχνης μας, πρέπει να σφραγίζεται από τη σύμπνοια όλων των δημιουργών που ζητούν διαφάνεια, δικαιοσύνη και έναν οργανισμό χωρίς τη συμμετοχή της διοίκησης της ΑΕΠΙ που ελέγχεται για κακουργήματα. 

Οι δημιουργοί που ενδιαφέρονται να αποτελέσουν το νέο σωματείο μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στο 450dimiourgoi@gmail.com

Αβατάγγελος Μιχάλης
Αλατάς Θανάσης
Αντύπας Νίκος
Βελισσάρης Στέφανος- Γκωτιέ
Γαδέδη Στέλλα
Γαλάνη Δήμητρα
Γεργούλας Θάνος
Γκόνης Θοδωρής
Δεληβοριάς Φοίβος
Δημοπούλου Λίνα
Ελευθερίου Μάνος
Ζευγαδέλλης Κωστής
Ζούδιαρης Νίκος
Ζουρνής Νίκος
Θαλασσινός Παντελής
Ιωαννίδης Αλκίνοος
Ιωάννου Κ. Γιάννης
Ιωάννου Οδυσσέας
Καλαντζόπουλος Παναγιώτης
Καλλίρης Θάνος
Καπερνάρος  Βασίλης
Καραμουρατίδης Θέμης
Καρασούλος Παρασκευάς
Κοντοβά Μυρτώ
Κυπουργός Νίκος
Λαμπρίδη Φωτεινή
Λιούγκος Ηλίας
Λοϊζου Μυρσίνη (κληρονόμος Μάνου Λοϊζου)
Μαθές Γιάννης
Μάλαμας Σωκράτης
Μαριδάκης Λεωνίδας
Μαχαίρας Βαγγέλης
Μήτσου Πάρης
Μπακιρτζής Αργύρης
Μωραῒτης Νίκος
Νικολόπουλος Χρήστος
Ξαρχάκος Σταύρος
Ξυδάκης Νίκος
Οικονόμου Νίκος
Παπαδόπουλος  Νίκος
Πασχαλίδης Μίλτος
Παυλίδης Παύλος
Πλάτωνος Λένα
Πλέσσας Αντώνης
Πολύζος  Γρηγόρης
Πολυκανδριώτης Θανάσης
Ρεμπούτσικα Ευανθία
Ρεμπούτσικας Πλούταρχος
Ρίζος Απόστολος
Ρούση Ρεβέκκα
Σπανός  Γιάννης
Στόκας  Μπάμπης
Τόκα Αμαλία
Τσιτσάνης Κώστας (κληρονόμος Β. Τσιτσάνη)
Φωτάκη Ελένη
Χατζιδάκις Γιώργος (κληρονόμος Μ.Χατζιδάκι)
Χριστιανάκης Γιώργος

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here