Παραίτηση-βόμβα της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου με επίκεντρο το σκάνδαλο Novartis-Tι λέει στην επιστολή της

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο χώρο της Δικαιοσύνης η παραίτηση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, που συνοδεύεται από βαρύτατες καταγγελίες για μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου. Με έγγραφο  που υπέβαλε σήμερα Παρασκευή προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κ.Ράικου καταγγέλλει ότι έχει στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς με επίκεντρο τη μεγάλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Novartis. Προς επίρρωση των ισχυρισμών της παραπέμπει σε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που το χαρακτηρίζει συκοφαντικό και υποβολιμαίο.

Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσής της από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου «που επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο «.

Στο έγγραφο της ζητά την άμεση αντικατάσταση της, γιατί αρνείται όπως λέει, αρνείται «να μετατραπεί σε «Ιφιγένεια», ενώ αφήνει αιχμές επισημαίνοντας ότι «δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι».

Ολόκληρη η επιστολή της κ.Ράικου.

Τις τελευταίες ημέρες μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα  και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητα στο συμπέρασμα λότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων  (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων ) δωροδοκούνταν απευθείας  από λγαριασμό της εταιρείας Νοβέρτις Ελβετίας,με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούςτους λογαριασμόυς.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμόπ, εποίσης απευεθίας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπωνμ, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου  να διοχετευθούνως <δώρο> στους τελικούς αποδέκτες τους,προφανώς αξιωματούχους. Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει των αιτηθέντων στοιχειων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκαν στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέρι σήμερα στοιχεία, περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ.

Και ενώ τα πράγματα ειχαν ετσι και η υπηρεσια μας ειχε εστιασει ολες τις προσπαθεειες και τις δυναμεις της στη σημαντικότατη αυτη υπόθεση, η οποιααποοτελει την κορωνιδα της διαφθοράς στη χώρα μας, οπως έχει τονιστεί κατ´επαναληψη από όλους τους θεσμικούς παραγοντες, εγινα αντικειεμενο στοχοποιηησης από συγκεκριμενη εβδομαδιαια εφημεριδα. Συγκεκριμενα ολως <τυχαιως και συμπτωματικως>, οταν πλέον ήταν κοινό μυστικό ότι έχχουμε ταπρώτα σημαντικά στοιxεία στην κατοχή μας που αποδείκνυαν περίτρανα τη μεγάλη διαφθορά ,αλλά και το μηχανισμό με τον οποιο δωροδοκούνταν οι ως άνω κρατικοί λειτουργοί  σε διαφημιστικό βίνετο στα ΜΜΕ προβαλλόταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τίτλο < Αποκάλυψη : Ανακρίτρια κατηγορεί γνωστή εισαγγελέα για απόκρυψη σοιχείων σε δικογραφίες για Γιάννο Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνακο>.

Το ανυπόστατο  του δημοσιευματος, που είναι άκρως συκοφαντικό και υποβολιμαίο  προκύπτει απο πλήθος εγγράφων στοιχείων, ταοποία θέτω στης διάθεσή ΣΑΣ . Αρκεί μόνο τούτο , ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος  προφυλακίστηκε και θα δικαστεί μετά από τεκλμηριωμένη αποινικήδίωξη του γραφείου μας ,εκκρεμούν δε , σε βάρος του ακόμα τρεις ποινικές διώξεις που έχουνασκηθεί επίσης από το γραφείο μας.

Οσον αφορά τον Γιάννο Παπαπντωνίου, ήδη έχουν αποσταλεί επίσης από την υπηρεσία μας στη Βουλή πλήρη αντίγραφα όλων των παραπάνω δικογραφιών και μάλισταταυτόχρονα με την άσκηση τηςς ποινικης δίωξης και τη διαβίβαση  των σχετικών δικογραφιών  στον κύριο διευθύνοντα το Πρωτοδικείο Αθηνών. Επθπλέον, εκκρεμεί απάντηση επίαιτήματός μας δικαστικής συνδρομής προς τις ελβετικές αρχές από όπου και αναμένουμε σημαντικά ευρήματα.

Εκτός δε, αυτού, έχει ακσηθεί από εμένα προσωπικά σε βάρος του ποινική διωξη γιοα παράβαση του νπομου για το πόθεσν έσχες.

Κυρία εισαγγελέα, ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε <Ιφιγένεια>  στο βωμό  των συμφεροντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιασουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας.

Με αστειότητες και εκμεταλλεύόμενοι την τουλάχιστον ανεξλήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας <έστησαν> μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου.

Και καταλήγει : Επειδή έχω στοχοποιηθεί  από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπο έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών  που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο , και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here