Παρέμβαση του υπ. Παιδείας για τους σχολάρχες που κατάργησαν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ενημέρωση ζητάει το υπουργείο Παιδείας για το εάν εφαρμόστηκε η εγκύκλιος για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου από το σύνολο των ιδιωτικών σχολείων, έπειτα από τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ, αλλά και τα… εύσημα της Χρυσής Αυγής προς τους Σχολάρχες που δεν τίμησαν την επέτειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η αρμόδια Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απέστειλε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγγραφο με το οποίο ζητά να ενημερωθεί αν η εγκύκλιος για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου εφαρμόστηκε στο σύνολο των ιδιωτικών σχολείων.

Όπως είναι γνωστό, όλα τα σχολεία -δημόσια και ιδιωτικά- οφείλουν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο και να εντάξουν στο παιδαγωγικό τους έργο την ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου χωρίς, προφανώς, καμία παραχάραξη του ιστορικού γεγονότος.

Σε αντίθετη περίπτωση -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ότι συνέβη σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία- εγείρονται εξαιρετικά σοβαρά διοικητικά και εκπαιδευτικά ζητήματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here