Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε γραφεία της Cosmote στον Κεραμεικό

Παρέμβαση στα γραφεία της εταιρείας Cosmote e-value, στη Βασιλείου Μεγάλου 6-8, στον Κεραμεικό, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 10 ατόμων, απ’ τα 30 που συμμετείχαν στην παρέμβαση, μπήκαν στο προθάλαμο του κτιρίου και διαμαρτυρήθηκαν πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα .

Σε κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα indymedia και φέρει την υπογραφή του Ρουβίκωνα αναφέρεται πως αφορμή για τη σημερινή παρέμβαση ήταν η στάση των υπευθύνων απέναντι στους εργαζόμενους όταν έγινε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα, την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Aκολουθεί το κείμενο:

Όσο κι αν ακουστεί κοινότοπο στον καπιταλισμό το κέρδος είναι πάντα προτεραιότητα και πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Καθημερινά εργάτες πληρώνουν με τη ζωή τους η με τη σωματική τους ακεραιτότητα την συνθήκη εξαρτημένης – εξαναγκαστικής εργασίας που για πολλούς από εμάς είναι απαραίτητη για την επιβίωση μας.

Στις 19 του Ιούλη τη ημέρα που συνέβη ο πρόσφατος σεισμός στη Αθήνα τα τσιράκια των αφεντικών, οι προϊστάμενοι βάρδιας στην εταιρία eValue και συγκεκριμένα στο κτίριο της στην Δάφνη, εμπόδισαν με φωνές τους εργαζόμενους που έκαναν το αυτονόητο για μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή παράτησαν τα τηλέφωνα και άρχισαν να κινούνται προς την έξοδο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν δεν είχαν σηκωθεί οι εργαζόμενοι θα είχαν φάει τις ψευδοροφές που κατέρρευσαν στο κεφάλι. Τελικά το κτίριο εκκενώθηκε με καθυστέρηση 15 λεπτών και ενώ είχαν ακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί, όταν τελικά δόθηκε εντολή από τα κεντρικά της Cosmote (η eValue είναι θυγατρική της)

Ακολούθησε δημόσια καταγγελία του γεγονότος από τους εργαζόμενους και απάντηση της εταιρίας που στην ουσία της κάλυψε την καφρίλα των συγκεκριμένων προϊσταμένων λέγοντας ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τους κανονισμούς και ότι η καλή εταιρία τηρεί ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Το τι συμβαίνει στην eValue και σε όλες τις εταιρίες με συναφή αντικείμενο είναι ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα είναι τι κάνουμε εμείς ατομικά και συλλογικά.

Ας γίνει επιτέλους κατανοητό οτι αυτοί κάνουν την δουλειά τους στις πλάτες μας και με την ανοχή μας και δεν μιλάμε μονάχα για όσους δουλεύουν εκεί αλλά γενικότερα. Ρουφιάνοι των αφεντικών, γλείφτες προϊστάμενοί και λοιποί καλοθελητάδες που και καλά κάνουν καριέρα υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο τους δίνουμε χώρο και αξία. Αντίθετα όπου υπήρξε οργανωμένη αντίσταση και εργαζόμενοι με αξιοπρεπή στάση αυτοί κέρδισαν και μόνο ωφελημένοι βγήκαν.

Όσο για τα συγκεκριμένα τομάρια της eValue που ενώ έπεφταν οι ψευδοροφές φώναζαν για τις κλήσεις και ότι “δεν φεύγει κανείς χωρίς εντολή εκκένωσης” καλά θα κάνουν να λουφάξουν πίσω από τα γραφειάκια τους…

Θα ακολουθήσει video απο την παρέμβαση

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here