Παρέμβαση του Παντελή Βούλγαρη για τον Κώστα Γαβρά

Θέση υπέρ του κορυφαίου Ελληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά παίρνει ο Παντελής Βούλγαρης με αφορμή τη  χρηματοδότηση της νέας του ταινίας που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικες στο δωμάτιο».

Ο Κώστας Γαβράς ως γνωστόν δέχθηκε καταιγιστικά δημοσιογραφικά πυρά από ορισμένα ΜΜΕ για την χρηματοδότηση (630.000 ευρώ) μέρους της καινούριας του ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», μεταφορά του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, δια του cash rebate, του φορολογικού κινήτρου δηλαδή που δίνεται σε όσες παραγωγές (και ειδικά στις συμπαραγωγές Ελληνικών και ξένων εταιριών, που κάνουν γυρίσματα στην Ελλάδα), το αιτούνται, καλύπτοντας έως και 35% του συνολικού προϋπολογισμού τους.

«Ο Κώστας Γαβράς έχει κάνει τόσες σημαντικές ταινίες με διεθνή απήχηση, δίχως να ζητήσει χρηματοδότηση από την Ελλάδα. Τώρα, για τα σύμφωνα με τον νόμο 630.000 ευρώ του ΕΚΟΜΕ, ποσό που σίγουρα θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλίσει από ιδιώτες ή ξένες κινηματογραφικές εταιρείες, έρχεται αντιμέτωπος με λογοκριτές που δεν εγκρίνουν το σενάριό του ή με άλλους που θεωρούν ότι εξαγοράστηκε. Ο Γαβράς, με την τολμηρή κινηματογραφική διαδρομή δεκαετιών! Ο Γαβράς στα 86 του! Ντροπή! Συνάδελφε Κώστα, καλή δουλειά!», ανέφερε ο Παντελής Βούλγαρης στο ethnos.gr, σχολιάζοντας τα όσα λέγονται και γράφονται.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here