Παρέμβαση Ρουβίκωνα για το κολαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού

Ο  «Ρουβίκωνας» έκανε αιφνιδιαστική ….παρέμβαση κατά την διάρκεια ομιλίας του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού στην Πανόρμου.

Αφορμή για την παρέμβαση ήταν οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στο κολαστήριο, του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού. Τα μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό, πέταξαν τρικάκια και διάβασαν κείμενο.

Αναλυτικά το κείμενο που διάβασαν τα μέλη του Ρουβίκωνα κατά την παρέμβασή τους:

«Ο πάτος του βαρελιού, το χειρότερο σημείο που μπορεί να κανείς να βρεθεί, είναι το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού. Ο κακόφημος «Αγιος Παύλος» είναι το κολαστήριο που δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, σε ένα αυτοαποκαλούμενο «νοσοκομείο», ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ούτε να δώσουμε λεπτομερείς περιγραφές της φρίκης. Ξανά και ξανά μέσα απο τους αγώνες κρατουμένων και αλληλέγγυων έχει δημοσιοποιηθεί πολύ υλικό από αυτή τη φρίκη. Αυτό που έχει σημασία είναι να τελειώσει αυτό το αίσχος.

Να ενταχθεί ο «Αγιος Παύλος» στο ΕΣΥ. Να εφαρμοστεί ο νόμος Παρασκευόπουλου για ανθρώπους που μετράνε ανάποδα όχι τις μέρες της φυλακής αλλά τις μέρες της ζωής τους. Κι όχι αποκλειστικά και μόνο για Τσοχατζόπουλους.

Θυμόμαστε ακόμα τα παραμύθια του Σύριζα, τον τρόπο που μάζεψε ψήφους πουλώντας οργή γιαυτό το αίσχος. Θυμόμαστε ακόμα τον υπουργό υγείας να απαντάει προς όλη την κοινωνία, κατά τη διαρκεια κατάληψης του Υπ. Υγείας απο τη «Συνέλευση αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων του κολαστηρίου», ότι «το θέμα έχει δρομολογηθεί» κτλ. Μάθαμε έκτακτα ότι ο υπουργός υγείας θα παρευρεθεί σε αυτή την εκδήλωση. Και είπαμε να έρθουμε να τον ρωτήσουμε:

Τι πετύχατε λοιπόν με το κολαστήριο;»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here