Παρέμβαση του «Δεν Πληρώνω» στα γραφεία της ΔΕΗ, με υποστήριξη της Ζωής

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Παρέμβαση υπέρ αδυνάτων, έκαναν στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου  μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», τα οποία συνοδεύονταν από την επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κίνηση των μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω» ήταν προγραμματισμένη και σύμφωνα με τους ίδιους σκοπός του ήταν να βοηθήσουν στους διακανονισμούς με τη ΔΕΗ όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν μέλη του κινήματος υπάρχουν καρκινοπαθείς αλλά και μακροχρόνια άνεργοι που ναι μεν έχουν ζητήσει διακανονισμούς για παλαιότερες οφειλές τους ωστόσο το αίτημά τους δεν έχει γίνει δεκτό. Μάλιστα η ΔΕΗ έχει στείλει εξώδικα για άμεση εξόφληση.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι δυνατόν να μην δέχονται διακανονισμούς των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που δεν μπορούν να πληρώσουν. Η αναλγησία της κυβέρνησης  και της ΔΕΗ είναι φανερή», τονίζει ο Λεωνιδας Παπαδόπουλος. Προς στιγμήν, μάλιστα, επικράτησε ένταση γιατί όπως κατήγγειλαν τα μέλη του «Δεν πληρώνω» η διευθύντρια του υποκαταστήματος δεν δεχόταν να μπουν στο γραφείο της όλοι όσοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα αλλά ένας-ένας και μόνοι τους «χωρίς δύο ανθρώπους που ξέρουν γράμματα και θα τους βοηθήσουν» όπως είπαν οι καταγγέλλοντες.

Τελικά με την άφιξη της κυρίας Κωνσταντοπούλου η διευθύντρια πείστηκε να δεχθεί όλους μαζί τους καταγγέλοντες στο γραφείο της προκειμένου να της επιδώσουν έγγραφα σχετικά με τα εξώδικα. Η ίδια ανέφερε πως πήγε στα κεντρικά της ΔΕΗ μετά από την έκκληση του κινήματος Δεν Πληρώνω, καθώς υπάρχει μία εκστρατεία της ΔΕΗ κατά πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν την οφειλή τους. «Πρόκειται άνεργους και άρρωστους ανθρώπους και εμείς θέλουμε να είμαστε δίπλα τους για να τους παράσχουμε αρωγή. Να μην είναι τα θύματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here