Παρέμβαση ΓΓ Ισότητας για τη δημόσια κακοποίηση γυναίκας στο Καλλιμάρμαρο (βίντεο)

Αποτροπιασμό, αγανάκτηση και θλίψη εκφράζει με παρέμβασή της η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων για το περιστατικό κακοποίησης που σημειώθηκε την Τετάρτη στο Καλλιμάρμαρο και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται άνδρας να σπρώχνει και να χτυπά μία γυναίκα στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου κατά τη διάρκεια συναυλίας.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εκφράζει «αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμα του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη σύντροφο του. Ένας άνθρωπος που φέρεται έτσι μπροστά σε τόσο κόσμο, τι είναι ικανός να κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του;

»Αγανάκτηση για μια κοινωνία που όχι μόνο δεν είχε τα ανακλαστικά να προστατέψει τη γυναίκα, αλλά στη συνέχεια αναλώθηκε σε ενέργειες που τελικά όχι μόνο επαναθυματοποιούν τη γυναίκα αλλά ακόμα και την ενοχοποιούν για το έγκλημα που η ίδια υφίσταται.

»Θλίψη για όλες αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με το τέρας της έμφυλης βίας που τις καταδυναστεύει, τις ταπεινώνει, τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ηρεμία κι ευτυχία.

Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ότι δεν είναι μόνες!».

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ενημερώνει στην ανακοίνωσή της ότι έχει δημιουργήσει ένα πανελλαδικό υποστηρικτικό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων όπου, μαζί με την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 15900, ειδικευμένοι σύμβουλοι βοηθούν τις γυναίκες που έχουν υποστεί τέτοιες συμπεριφορές.

«Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης για όλους, γυναίκες και άντρες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα!» καταλήγει η Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here