Παρέμβαση αντιεξουσιαστών με πανό και κόκκινη μπογιά στο υπουργείο Ναυτιλίας

 

Παρέμβαση, συμβολική κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου Ναυτιλίας και πορεία έκαναν το μεσημέρι της Δευτέρας 25 περίπου άτομα του αντιεξουσαιστικού χώρου. Τα άτομα μπήκαν στο προαύλιο χώρο, αιφνιδίαζαν το σκοπό και αφού πέταξαν κόκκινη μπογιά σε φυλάκιο, άνοιξαν πανό στο οποίο ανέφεραν ότι» Ευρώπη, αριστερή κυβέρνηση και Frontex δολοφονούν, Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες». 

Οι αντιεξουσιαστές αφού έκαναν πορεία στο χώρο, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αργότερα αναρτήθηκε κείμενο της Ex Portu, οι οποίοι μαζί με μέλη από το δίκτυο της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης σημειώνουν ότι στόχος τους ήταν να καταδείξουν την ευθύνη της κυβέρνησης και της Frontex «για τους εκατοντάδες πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών» στο Αιγαίο. Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Το μεσημέρι της 18/4 ως Ex Portu αντιεξουσιαστική κίνηση μαζί με συντρόφους του δικτύου της ΑΚ, κινηθήκαμε αιφνιδιαστικά και αποκλείσαμε το υπουργείο ναυτιλίας που βρίσκεται στον ίδιο ασφυκτικά φρουρούμενο χώρο με τα γραφεία της frontex στο λιμάνι του Πειραιά.

Επιλέξαμε να λούσουμε με κόκκινη μπογιά συγκεκριμένα σημεία στο χώρο, θέλωντας να καταδείξουμε την ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και της frontex για τους εκατοντάδες πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών στη θάλασσα του αιγαίου. Οπως φαίνεται σε φωτογραφία από την παρέμβαση, ένστολος του λιμενικού σώματος έσπευσε να χειροδικήσει εναντίον συντόφου κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, αλλά του κόπηκε γρήγορα η όρεξη.

Η δράση αυτή, προιόν της 13ης πανελλαδικής συνάντησης της ΑΚ, δηλώνει την εναντίωση μας στην ευρωπαική-κυβερνητική πολιτική των κλειστών συνόρων, των απελάσεων, των κέντρων κράτησης, της στοχοποίησης των αλληλέγγυων.

Καλούμε σε κλιμάκωση των δράσεων ενάντια στην Ευρώπη φρούριο και τα κλειστά σύνορα και γι αυτό το λόγο στις 15 Ιουλίου η ΑΚ στα πλαίσια του πανευρωπαικού δικτύου Βeyond Εurope καλεί και συμμετέχει στη διοργάνωση του NO BORDER CAMP στη Θεσσαλονίκη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here