Προειδοποίηση Γκάμπριελ την πιο κρίσιμη ώρα: Η υπομονή της Ευρώπης με την Ελλάδα εξαντλείται

Την ώρα που κορυφώνοται οι κρίσιμες εν εξελίξει διαπραγματεύσεις Ελλάδας και θεσμών στις Βρυξέλλες, κορυφώνονται παράλληλα και οι πιέσεις των εταίρων προς τη ελληνική κυβέρνηση.

Τελευταία τέτοια παρέμβαση-μήνυμα προς την Ελλάδα με σκοπό να κάμψει τις αντιστάσεις της, είναι οι δηλώσεις του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ηγέτη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, του δεύτερου μεγάλου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται», δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και επίσης να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πιά» πρόσθεσε.

«Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα», υπογράμμισε ο κ. Γκάμπριελ και συνέχισε:  Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει».

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, μιλώντας σε ασυνήθιστα σκληρή και καθόλου διπλωματική γλώσσα, επιτίθεται ευθέως στη κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «εν μέρει κομμουνιστική»: «Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί. Δεν θα αφήσουμε τους Γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης», είπε στην εφημερίδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here