Παρέμβαση Σημίτη υπέρ του » ναι» στο δημοψήφισμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI ( Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με γραπτή του δήλωση τοποθετείται υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής λέγοντας ότι  μόνο έτσι  εξασφαλίζεται στη χώρα οικονομική σταθερότητα, παρά τις πιεστικές πολιτικές της ευρωζώνης.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να επιτεθεί προς τον  Γιώργο Παπανδρέου για τις  ευθύνες του, της κρίσιμης περιόδου του 2009, αναφέροντας: «Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή κρίση ξεκίνησε το 2008-2010 γιατί οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις είπαν όχι στους κανόνες και ισχυρίζονταν ότι  λεφτά υπάρχουν.  Λεφτά όμως δεν υπήρχαν. Όπως και δεν υπάρχουν σήμερα. Όπως και σήμερα δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση της οικονομίας μας από τις αγορές ή τρίτους. Αποτέλεσμα του ΟΧΙ θα είναι η επίταση της κρίσης και η εξαθλίωση. Ας μην επαναλάβουμε ένα βαρύτατο λάθος».

«Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζουμε ΝΑΙ, ανέφερε. Οι πολιτικές της Ευρωζώνης είναι πιεστικές. Όμως εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας και στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας. Με το ναι  θα εξασφαλίσουμε στη χώρα μας οικονομική σταθερότητα. Δεν ψηφίζουμε ΟΧΙ. Όχι, σημαίνει όχι στην οικονομική σταθεροποίηση, όχι στη χρηματοδότηση της χώρας, όχι σε κανόνες που αποτρέπουν την ύφεση και το χάος. Οι κλειστές τράπεζες το αποδεικνύουν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here