Η παρέλαση στη Βαστίλη και το λάγνο βλέμμα του Μακρόν στη Μελάνια (βίντεο)

Ενα έντονο, σχεδόν λάγνο βλέμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, στην Μελάνια, έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση και τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Παρίσι, για την επέτειο της Πτώσης της Βαστίλης, αλλά και την συμπλήρωση 100 ετών από την είσοδο των ΗΠΑ στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η παρέλαση ήταν εντυπωσιακή όπως δρακόντεια ήταν και τα μέτρα ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα με 11.000 αστυνομικούς να στεγανοποιούν το χώρο. Ο Τραμπ πάντως δεν περπάτησε πολύ με το τεθωρακισμένο αυτοκίνητό του να τον πηγαίνει σχεδόν ως την εξέδρα.

Εκεί στην εξέδρα έφτασε και ο Εμ, μακρόν με την σύζυγό του Μπριζίτ. Αφού χαιρέτησε θερμά τον Τραμπ, έκανε το ίδιο και με την Μελάνια, με τον τηλεοπτικό φακό να αποτυπώνει το ιδιαίτερο βλέμμα με το οποίο κοίταξε την πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Βλέμμα που έδωσε ήδη τροφή στα γαλλικά ΜΜΕ για σατυρικά και καυστικά σχόλια.

Οι δύο ηγέτες πάντως, Μακρόν και Τραμπ- παρακολούθησα από την Πλατεία Κονκόρντ την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση που γίνεται στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στην οποία συμμετέχουν και 145 Αμερικανοί στρατιωτικοί. Για επίδειξη της γαλλικής δύναμης κάνουν λόγο τα αμερικανικά ΜΜΕ που μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση, που πραγματοποιείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here