Παρατείνεται η εισαγγελική έρευνα για την φωτιά στο Μάτι

Σε παράταση οδηγείται η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια και τις ευθύνες της φονικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική, καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί με έγγραφη παραγγελία της να περιληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης.

Οπως έγινε γνωστό, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθυστερήσει την έρευνα, η οποία βρισκόταν πολύ κοντά στην κλήση υπόπτων για τέλεση αδικημάτων. Η εντολή για πλήρη διοικητικό έλεγχο των εμπλεκομένων φορέων δόθηκε από την επιθεωρήτρια στις 6 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έφθασε το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα, που αριθμεί πάνω από 100 σελίδες, καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, αλλά δεν αποδίδει ευθύνες σε πρόσωπα, κάτι που θα κάνει ο εισαγγελέας όταν ολοκληρώσει την έρευνά του.

Την υπόθεση θα αναλάβουν δύο νέοι εισαγγελείς, οι οποίοι γνωρίζουν την υπόθεση, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας που διενεργούσε την έρευνα αποχωρεί από τη θέση του, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείται στην Εισαγγελία Εφετών.

Ωστόσο, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της έρευνας, ο κ. Ζαγοραίος είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κλήθηκαν ήδη σε εξηγήσεις για ψευδή βεβαίωση που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικές αρχές. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της έρευνας οι αρχές είχαν προχωρήσει ακόμη και σε κατασχέσεις αποδεικτικού υλικού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here