Παρατείνεται έως 26 Ιουνίου η ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο

Παράταση της ρύθμισης των φορολογικών χρεών προς το Δημόσιο έως τις 26 Ιουνίου, αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο, ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μετά από κύμα αιτημάτων οφειλετών, μεταξύ των οποίων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ.

Η προθεσμία για τη ρύθμιση, σύμφωνα  με την πρόβλεψη  του ν. 4321/2015, λήγει τη Τρίτη 26 Μαίου και όπως ενημέρωσε η υπουργός, με στοιχεία των Τραπεζών μέχρι την Παρασκευή, 22-05-2015, 505.000 φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις , ρύθμισαν χρέη συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε η υπουργός, στις  38 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης  μέχρι σήμερα, ωστόσο, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί   ξεπέρασαν  τις 700.000 κι αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ.  Αν κι ένας αριθμός απ’ αυτές τις αιτήσεις τελικά δεν θα «κλείσει», είναι ολοφάνερο ότι η ανταπόκριση  στη ρύθμιση του ν.4321/2015 έχει ξεπεράσει  κάθε προσδοκία.

«Σε πολύ δύσκολες  οικονομικές  συνθήκες  και με τα ληξιπρόθεσμα  χρέη  αποκλειστικά έναντι  της Φορολογικής Διοίκησης να έχουν  εκτιναχθεί στο 40% του ΑΕΠ, αποτυπώνεται έτσι η βαθιά κοινωνική ανάγκη για  απαλλαγή απ’ την ασφυκτική αιχμαλωσία των χρεών, για μια  επανεκκίνηση της οικονομίας που θα επιτρέψει  να παραμείνουν όλοι ενήμεροι και, βέβαια, για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, τονίζεται στην ανακοίνωση με την οποία δόθηκε παράταση ενός μηνός.

Η κ. Βαλαβάνη επισείει τη προσοχή και φροντίδα που πρέπει να επιδειχθεί αυτό το διάστημα, «παρά τον τεράστιο φόρτο δουλειάς σε «λαβωμένες» ΔΟΥ, ώστε πολίτες κι επιχειρήσεις  με κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη ρύθμιση,  να μπορέσουν  να το κάνουν, μεταφέροντας εγκαίρως  τα αναγκαία ποσά από τα τραπεζικά ιδρύματα,  σύμφωνα και με την πρόβλεψη του άρθρου  4 του ν.4328/2015».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here