Παράταση έως 15/7 της συμμετοχής στις 100 δόσεις για χρέη προς το Δημόσιο

Σε νέα παράταση στη προθεσμία υποβολής δηλώσεων για συμμετοχή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όσον αφορά χρέη προς το δημόσιο, προχωρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «κατατίθεται  σήμερα  από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη,  στο σχέδιο  νόμου    «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.», μια δεύτερη τροπολογία. Η τροπολογία  δίνει τη δυνατότητα  συμμετοχής στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία κανονικά έληγε σήμερα, έως τις 15 Ιουλίου 2015. Η ημερομηνία  αυτή  αποτελεί   την τελική, καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης»

Η παραπάνω τροπολογία, αναφέρεται στην ανακοίνωση,  συνιστά  ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα χιλιάδες  μηνύματα  πολιτών, που κατέκλυσαν το Υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία  εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες  φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη  στην ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ’ αυτές βρίσκονται  στη τελική φάση.

Η μέχρι σήμερα εξαιρετική ανταπόκριση,  με τους 750.000 φορολογούμενους, κυρίως φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, οι οποίοι έθεσαν σε ρύθμιση  ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. €, αποτελεί  ένδειξη  επίσης της εμπιστοσύνης ευρύτερων στρωμάτων του λαού ότι μπορεί να υπάρξει  ένα μέλλον διαφορετικό από την σημερινή κατάσταση προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας και της χώρας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here