Νέα παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Νέα παράταση ενός μήνα για την προθεσμία υπαγωγής στον ισχύοντα νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία παρατείνεται από τις 8 Μαΐου 2017 στις 8 Ιουνίου 2017

Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ αναφερεται ότι «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με κρίσιμη σημασία για το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτόν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στη δημόσια διαβούλευση , ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους όσο τον δυνατόν περισσότεροι κοινωνικοί εταίροι και να διαμορωθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Η επιλογή αυτή δικαιώθηκε, καθώς η διαβούλευση απέφερε χρήσιμους καρπούς. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που προέκυψαν έχουν πλέον ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

Η Κυβέρνηση επέλεξε, επίσης, η κοινοβουλευτική διαδικασία να γίνει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να βρει τον αρμόζοντα χώρο και χρόνο στο δημόσιο διάλογο. Τέλος, μετά την υιοθέτηση του νόμου, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθούν τεχνικές παρεμβάσεις, απαραίτητες ώστε το ηλεκτρονικό σύστημα να προσαρμοστεί στις νέες θεσμικές προβλέψεις».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here