Παράταση στο θρίλερ μετά τη διακοπή του Eurogroup. Βαρουφάκης: Αναζητείται σύγκλιση των 2 κειμένων

Παράταση στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων για τουλάχιστον δύο 24ωρα,  έφερε η η διακοπή των εργασιών του Eurogroup, πιθανότατα  το ερχόμενο Σάββατο. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές,.

Οπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός των Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, μετά την διακοπή, στο Eurogroup παρουσιάσθηκαν δύο κείμενο. Το κείμενο της Ελληνικής κυβέρνησης με τις προσαρμογές  που έγιναν στο κείμενο με τις προτάσεις που μας παρέδωσαν οι θεσμοί χθες και το κείμενο των θεσμών. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και τα δύο κείμενο. Αρκετοί υπουργοί άσκησαν κριτική στο κείμενο των θεσμών. Μετά από αυτά, αποφασίσθηκε να διακοπεί η συνεδρίαση και να αναζητηθεί η σύγκλιση μεταξύ των δύο κειμένων με εντατικές συνομιλίες.

Η συνεδρίαση του  Eurogroup  διεκόπη στις 4.30 αφού είχε  ολοκληρωθεί  η  παρουσίαση και επεξεργασία των προτάσεων των θεσμών . Δεδομένης της απόστασης των δύο προτάσεων   το  Εurogroup  ζήτησε από την Ελλάδα νέες βελτιωμένες προτάσεις. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον ασφυκτικών πιέσεων που ασκούνται στην Ελλάδα κυρίως από  το ΔΝΤ  και τις  χώρες – δορυφόρους της Γερμανίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here