Παράταση lockdown έως 15 Μάρτη «δείχνει» ο Μητσοτάκης-ΣΥΡΙΖΑ: Ανέμελος και όταν κατόπιν εορτής απορεί γιατί αυξάνονται τα κρούσματα

Tην παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου «φωτογράφισε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα αυτές τις δύο εβδομάδες ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας και της εκπαίδευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης για τη δωρεά 18 φορητών κλινών ΜΕΘ στο Δημόσιο από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης. Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή.

Με άλλα λόγια η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία» ανέφερε ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και παρενέβησαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και από τη Μακεδονία, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Μαρία Γιογκατζή.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για Κ. Μητσοτάκη: «Ανέμελος και όταν κατόπιν εορτής απορεί γιατί αυξάνονται τα κρούσματα»

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα περί παράτασης του lockdown από τον Κ. Μητσοτάκη:

«Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη που προανήγγειλε παράταση του lockdown και ζήτησε «να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα δύο εβδομάδες», ότι οι πολίτες προσπαθούν με τεράστιες θυσίες εδώ και έναν χρόνο.

Ο μόνος που δεν προσπαθεί και συνεχίζει ανέμελος είναι αυτός και η κυβέρνησή του που έχουν τη χώρα σε lockdown τέσσερις μήνες. Ανέμελος για τη συνταγογράφηση των τεστ, για τα ΜΜΜ, για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, για τα σχολεία, για τις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών.

Εν τέλει ανέμελος και όταν κατόπιν εορτής απορεί γιατί αυξάνονται τα κρούσματα».

Γώγος: «Μπορεί να χρειαστεί παράταση μία βδομάδα»
Για παράταση του lockdown μία εβδομάδα τουλάχιστον έκανε λόγο και ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Μπορεί να χρειαστεί παράταση μία βδομάδα το lockdown», δήλωσε μεταξύ άλλων. Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα έχουμε και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. «Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημειώσε ότι αυτή η περίοδος είναι βαθιά κόκκινη περίοδος και ότι είναι κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο.

Παυλάκης: Χρειάζεται πιο σκληρό lockdown
Για σκληρό και ολικό lockdown για δύο εβδομάδες, μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε πως χρειάζεται πειθαρχία και υπομονή και δεν πρέπει να κατηγορούμε τα μέτρα που έχουν επιβληθεί. Τόνισε ότι θα πρέπει να μπούμε σε πιο σκληρό lockdown με κλειστό ότι μπορεί να είναι κλειστό και αύξηση της τηλεργασίας, ενώ ανέφερε πως η εστίαση δεν πρέπει να ανοίξει ούτε μέχρι το Πάσχα και θα είναι ο τελευταίος κλάδος που θα επαναλειτουργήσει.

Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Έκρηξη κρουσμάτων, αθρόες εισαγωγές στα νοσοκομεία, μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ, ράντζα και μεταφορές ασθενών μη covid συνθέτουν τη δραματική εικόνα στην Αττική από το τρίτο κύμα της πανδημίας και την εμμονή της κυβέρνησης να αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο αριθμός των εισαγωγών στην Αττική έχει ξεπεράσει κάθε όριο.  Οι ασθενείς Covid έφτασαν τους 1.160, ενώ επιπλέον 262 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ Covid. Από αυτούς, διασωληνωμένοι είναι οι 235.

Συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.638 ασθενείς με κορωνοϊό  ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι αναμένεται να νοσήσουν και να χρειαστούν νοσηλεία το επόμενο διάστημα.

Οι ασθενείς με ενεργή λοίμωξη κορωνοϊού ανέρχονται σε 12.000 πανελλαδικά, με τους 2.220 να συγκεντρώνονται στον Πειραιά και τον Δυτικό τομέα της Αττικής.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους με το νέο ισχυρό κύμα του κορωνοϊού να δοκιμάζει τις αντοχές τους.

Η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική έφτασε το 84% όπως δήλωσε η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στο Open. Για τον χειρότερο δυνατό συνδυασμό αυτή τη στιγμή στην Αττική έκανε λόγο ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση αλά και επιβάρυνση του συστήματος υγείας με το επόμενο δεκαπενθήμερο να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Αττική.

Εργαζόμενοι στο «Αττικόν»: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο επικίνδυνο κυβερνητικό σχέδιο»

Καταστροφικό για το νοσοκομείο, επικίνδυνο για τους ασθενείς, απάνθρωπο για το προσωπικό, αδιέξοδο και τελικά αναποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χαρακτηρίζουν το νέο «επιχειρησιακό σχέδιο» για το «Αττικό» το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου:

• Πάνω από το 1/3 των κλινών του έχει διατεθεί για νοσηλεία ασθενών Covid.

• Υπάρχουν 67 ασθενείς σε ράντζα και φορεία.

• Μία ολόκληρη πτέρυγα νοσηλείας είναι σε απομόνωση λόγω εκτεταμένης μόλυνσης των ασθενών και του προσωπικού της με Covid 19.

• Νοσηλεύονται 33 ασθενείς στις 33 κλίνες της ΜΕΘ Covid, ενώ στη γενική ΜΕΘ non Covid 10 ασθενείς στις 10 κλίνες. Κι ενώ συμβαίνει ξεκίνησε από χθες η εκκένωση και των 10 κλινών της εναπομείνασας γενικής ΜΕΘ για τη μετατροπή της σε Covid και τη διάθεση μόνο 3 κλινών Γενικής ΜΕΘ στη Μονάδα εμφραγμάτων (μαζί με τους στεφανιαίους ασθενείς!!!).

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν:

Την ίδια ώρα που συνεχίζεται η γενική εφημερία του νοσοκομείου ανά 4ήμερο!

Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η πανδημία.

-Το νοσοκομείο δεν είναι αποθήκη, οι ασθενείς δεν είναι χαρτόκουτα για να μεταφέρονται από εδώ κι από κει, από πτέρυγα σε πτέρυγα, από ΜΕΘ σε ΜΕΘ και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

-Το νοσοκομείο δεν μπορεί να κλείνει τα χειρουργεία του, τη νοσηλεία γενικών περιστατικών, τη γενική ΜΕΘ και από την άλλη να κάνει και γενική εφημερία με εκατοντάδες εισαγωγές και άλλα τόσα ράντζα.

Το ΑΤΤΙΚΟ δεν αντέχει άλλο ούτε μπορεί να γίνει νοσοκομείο μιας νόσου!

Κύριοι της κυβέρνησης:

• επιτάξτε τώρα τον ιδιωτικό τομέα και εντάξτε τον στο δημόσιο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να νοσηλεύσουν και οι κλινικάρχες περιστατικά covid. Αρκετά κέρδη εχουν βγαλει ως τωρα.

• να επιμεριστεί ισόμετρα το φορτίο της νοσηλείας covid και non covid ασθενών σε όλα τα νοσοκομείο.

• φέρτε τώρα νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Μονιμοποιείστε τους συμβασιούχους.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ: Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το επικίνδυνο σχέδιο.

Καταγγέλλουμε στους πολίτες, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, αυτές τις επικίνδυνες και παρανοϊκές επιλογές.

Η γενική εφημερία της Δευτέρας 1/3/2021 στο ΑΤΤΙΚΟ είναι άκρως επικίνδυνη. Με βάση αυτό το επικίνδυνο σχέδιο, ασθενείς βαριά πάσχοντες και χρήζοντες άμεσης βοήθειας και νοσηλείας θα έρχονται στο ΤΕΠ δεν θα έχουν που να νοσηλευτούν.

Καλούμε τον εισαγγελέα να επέμβει! Το νοσοκομείο να μη διακόψει τη λειτουργία της Γενικής του ΜΕΘ στο χώρο που είναι, με επάρκεια κλινών, γιατρών και νοσηλευτών. Τα σοβαρά χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων (ΚΡΧ, ΘΚΧ, ΝΧ, ΩΡΛ, Γενικής χειρουργικής, ΑΓΓΧ, ΟΥΡΟΛ., ΟΡΘΟΠ, ΟΦΘΑΛΜ) να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. Το ίδιο και η γενική νοσηλεία στις παθολογικές πτέρυγες. Το νοσοκομείο μας, όπως και κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα έχει συγκεκριμένα όρια και δυνατότητες νοσηλείας ασθενών Covid, τα οποία έχουν εξαντληθεί, από τη στιγμή που παραμένει γενικό και όχι μονοθεματικό νοσοκομείο. Ας αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές και εφεδρείες του συστήματος υγείας στην Αττική (ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδρύματα, στρατιωτικά νοσοκομεία κλπ) και μετά ας εφαρμοστούν – αν χρειάζεται – σχέδια «πολεμικών» συνθηκών.

Ξανατονίζουμε ότι είναι άκρως επικίνδυνη η μεταφορά ασθενών και ειδικά βαρέως πασχόντων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από ΜΕΘ σε ΜΕΘ, γιατί οι κλινικάρχες αρνούνται να μπουν στη μάχη κατά της πανδημίας και χαίρουν ασυλίας.

Απευθυνόμαστε στις εισαγγελικές αρχές να επέμβουν και να εμποδίσουν την εφαρμογή αυτών των σχεδίων. To έγκλημα της έκθεσης θα συντελεστεί. Δράστες, οι διοικούντες το νοσοκομείο και η πολιτική τους. Τώρα να επέμβει η εισαγγελία και όχι όταν θα συντελεστεί το έγκλημα της έκθεσης και το κακό θα είναι ανεπανόρθωτο.

Η τοποθέτηση μας αυτή εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο (ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΎΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ!

Τέλος τα κρεβάτια στο «Σωτηρία»

Oύτε ένα διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για τον κορωνοϊό δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο «Σωτήρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και τα 84 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς είναι κατειλημμένα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here