Παρασκευόπουλος: Να γίνουν όσο πιο σύντομα οι εκλογές

ΦΩΤΟ: INTIME ( Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Να γίνουν όσο πιο σύντομα γίνεται εκλογές πρότεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, προκειμένου να επέλθει η ηρεμία στη χώρα.

Μιλώντας το πρωί  της Πέμπτης  στο Mega ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι «συμφωνώ ότι πρέπει να γίνουν γρήγορα εκλογές για να μπορέσουμε να περάσουμε σε μία βάση σταθερότητας. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό».

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης ερωτηθείς για το ζήτημα της απoφυλάκισης ατόμων που σχετίζονται με τοπρόσφατο έγκλημα στην Ύδρα, αρνήθηκε ότι έγινε με δικό του νόμο.

«Έγινε με παλαιότερες διατάξεις και όχι με δική μου, στηρίχτηκε σε ρυθμίσεις προϋπάρχουσες και επαναλαμβανόμενες» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι η μία απόλυση έγινε με τις πάγιες ρυθμίσεις οι οποίες ισχύουν από το 1950 ενώ η άλλη απόλυση έγινε με ρυθμίσεις που ισχύουν τα τελευταία χρόνια και επαναμβάνονται από κάθε νόμο ο οποίος προκύπτει.

Πάντως ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των αποφυλακίσεων αφού όπως είπε «δεν μπορούν όσοι μπαίνουν στη φυλακή να μπαίνουν ισόβια».

«Το να βγαίνει κάποιος πιο σύντομα ή αργά δεν έχει αντίκρυσμα στην υποτροπή που θα ακολουθήσει. Ίσα-ίσα έρευνες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερη η ποινή, τόσο αποκοινωνικοποιείται ο άνθρωπος και αναπτύσσει μεγαλύτερη επιθετικότητα» εξήγησε ενώ πρόσθεσε ότι «το να εγκληματίσει κάποιος στην άδειά του δεν αφορά τον χειρισμό της δικαιοσύνης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here