Παρασκευή και 13: Είστε ελέφαντας ή όχι κύριε Πόλη;

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Μεθαύριο Παρασκευή 13 Απριλίου και ώρα εργάσιμη, ο συνταξιούχος αρχιτέκτων μηχανικός κύριος Γεράσιμος Πόλης είναι προσκεκλημένος από τον αρμόδιο φορέα (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας/ΚΕΠΑ) επί της οδού Πειραιώς του καταπληκτικού ελληνικού κράτους, για να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο εξαιρετικής φαντασίας παιχνίδι ερωτήσεων-απαντήσεων “παρακαλούμε πολύ, αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντας” μέσω του οποίου το ελληνικό κράτος “δοκιμάζει” εδώ και χρόνια την υπομονή των αναπήρων πολιτών προσφέροντας θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο. “Χωρίς αυτές τις δοκιμασίες”, μας είχε εκμυστηρευτεί σε χρόνο ανύποπτο στέλεχος του πολιτικού προσωπικού εξειδικευμένο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, “είναι πολύ πιθανό τα άτομα με αναπηρία να γίνουν νευρικά και ανυπόμονα, με κακές συνέπειες για την ποιότητα της ζωής τους”.

“Νιώθω βαθιά ευγνώμων”: Αν δεν ήταν εγωιστής και κομπλεξικός όπως οι πλείστοι πολίτες με αναπηρία “ο προνομιούχος της ερχόμενης Παρασκευής και 13” κύριος Γ. Πόλης στα σίγουρα θα είχε το ηθικό ανάστημα να εκστομίσει αυτές τις τρεις λέξεις, μιας και αποτελούν απειροελάχιστο χρέος του έναντι της μεγάλης ευκαιρίας ζωής που του έχει προσφερθεί. Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι να δοθούν τα εύσημα σε αυτούς που πρωταγωνίστησαν ώστε να του προσφερθεί μια τόσο φοβερή ευκαιρία, και που δεν είναι άλλοι – βάσει της κοινής λογικής – από τους “συναδέλφους” του συνταξιοδοτικού φορέα ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ στο οποίο μετά από προτροπή του ΙΚΑ Κηφισιάς ο Γ. Πόλης μετέφερε το δικαίωμα του για το λεγόμενο έξω-ιδρυματικό επίδομα παραπληγίας.

Αυτά τα τζιμάνια λοιπόν, αυτοί οι τιτάνες της πρακτικής σκέψης αλλά και αδάμαντες της ανθρώπινης αλληλεγγύης, είναι αυτοί – διότι δεν μπορεί να είναι βάσει της κοινής λογικής κανένας άλλος – που υπέβαλαν ένσταση στην προ διετίας δοθείσα εφ’ όρου ζωής γνωμάτευση των ΚΕΠΑ για τον επί μια ζωή συνάδελφό τους κύριο Γεράσιμο Πόλη, προσφέροντάς του την ευκαιρία να αποδείξει την μεθαυριανή Παρασκευή και 13 ότι δεν είναι ελέφαντας!

Άνθρωπος με αναπηρία είναι ο Γεράσιμος Πόλης, τίποτε περισσότερο ή λιγότερο, άρα στα σίγουρα θα τα καταφέρει να διεκπεραιώσει επιτυχώς την “δοκιμασία” της Παρασκευής και 13 αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ελέφαντας. Σε ότι, βέβαια, αφορά τα “ζώα” (του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ και/ή τα όποια άλλα) που τον υποβάλλουν σε αυτή τη δοκιμασία, αυτά δεν καλούνται – ποτέ τους δεν καλούνται – να αποδείξουν τίποτε. Ίσως επειδή είναι 100% βέβαιο τι πράγματι είναι, αν συνεννοούμαστε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here