Παραπολιτικά: Συγγενικά πρόσωπα του Α. Σαμαρά στην λίστα Λαγκάρντ-Γεροβασίλη: Προκλητική σιωπή της ΝΔ-Τι απαντά ο Γ. Παγίδας

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ.ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρώτην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με την λίστα Λαγκάρντ, συνδέει δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, η οποία υποστηρίζει ότι ο  Γιάννης Παγίδας , πεθερός του αδελφού του Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη περιβόητη λίστα. Συνδικαιούχος του λογαριασμού σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα είναι η Ευτυχία Παγίδα, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η σύνδεση αυτή εξηγεί την στάση του κ. Σαμαρά όσον αφορά τόσο την μη διερεύνηση των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ όσο και την έλλειψη διάθεσης συνεργασίας με άλλες χώρες ή κρατίδια(Ρηνανίας-Βεστφαλία)για παροχή τεχνογνωσίας και στοιχείων για τον έλεγχο παρόμοιων λιστών.

Αντιδρώντας στο δημοσίευμα αυτό, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη,μίλησε για προκλητική σιωπή της ΝΔ και κάλεσε τον  αρχηγό της Κυρ.Μητσοτάκη,να πάρει επιτέλους θέση.

«Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα», τονίζει η κ. Γεροβασίλη.

«Όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη.Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση», καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα και το Κουτί της Πανδώρας, ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS. Η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο δεν δημιουργούσε υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

κααρτελα

Από το άνοιγμα της καρτέλας προκύπτει πως ο Παγίδας, έχει ανοίξει λογαριασμό στην HSBC στις 2 Φεβρουαρίου του 1997. Συνδικαιούχοι σε αυό τον λογαριασμό είναι η Παγίδα Βασιλική (Ιλόνα), ο Παγίδας Νικόλας, η Παγίδα Ευτυχία και μια χρηματοπιστωτική εταιρεία της Γενεύης, η AGEFOR.

Ως καταγωγή του Παγίδα εμφανίζεται η MYTILIFI αντί του ορθού ΜYTILINI , λάθος που επίσης είχε παίξει ρόλο στον να μην εντοπιστεί ο Παγίδας κατά τον έλεγχο που κάναμε στη λίστα.

Στην καρτέλα της HSBC έχει δηλώσει διεύθυνση Φιλαδελφέως 62, Κεφαλάρι η οποία αντιστοιχεί σύμφωνα με τους τηλεφωνικούς καταλόγους στο σπίτι της οικογένειας Παγίδα.

Τι απαντά ο Γιάννης Παγίδας

Επιστολή στην οποία υποστηρίζει ότι ο επίμαχος λογαριασμός που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ είναι μηδενικός απέστειλε ο Γιάννης Παγίδας στα Παραπολιτικά, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα συκοφαντικό.

Ολόκληρη η επιστολή:

Μου προξενεί κατάπληξη και δημιουργεί ερωτηματικά το κύριο άρθρο της πρώτης σελίδας του σημερινού φύλλου των Παραπολιτικών της 9/4/2016, που συνοδεύεται από ένα δισέλιδο ανυπόγραφων άρθρων (στις σελ. 14-15) με πρωταγωνιστή εμένα!

Η κατάπληξή μου οφείλεται στο γεγονός ότι το δήθεν αποκαλυπτικό άρθρο αναφέρεται σε ένα μηδενικού περιεχομένου λογαριασμό που έχει κλείσει πριν από πολλές δεκαετίες.

Το λογαριασμό αυτό διατηρούσα σε άλλη τράπεζα, την Trade Development Bank, που απορροφήθηκε από την HSBC (της οποίας σημειωτέον ουδέποτε υπήρξα πελάτης), ενόσω ζούσα και ασκούσα επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αφρική, νόμιμα ως Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Εξωτερικού.

Το θέμα αυτό έγινε γνωστό από μακρού χρόνου, όπως άλλωστε σημειώνουν οι ανώνυμοι συντάκτες των Παραπολιτικών, αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων πριν από τουλάχιστον τρία χρόνια, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερον να διατυπωθεί αιχμή εναντίον μου ή κατά μελών της οικογενείας μου ή συγγενικών μου προσώπων για οποιαδήποτε τυχόν νομική παρατυπία.

Είναι κατά συνέπεια αντιδεοντολογικό, απαράδεκτο και συκοφαντικό να αναφέρεται χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο το όνομά μου, να συνδέεται με δήθεν περίεργες κινήσεις λογαριασμών και να αναφέρεται ότι «ακουμπά Σαμαρά» (σελ. 1) ή «βόμβα για το Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ» (σελ. 14-15) με πρόσχημα ότι η κόρη μου Έτα είναι σύζυγος του αδερφού του πρώην Πρωθυπουργού.

Κυρίως όμως γεννά ερωτηματικά για τις επιδιώξεις των ανώνυμων αρθρογράφων των Παραπολιτικών η όψιμη αναφορά σε παρεμβάσεις βουλευτών του 2013 που δεν οδήγησαν σε «κινητοποίηση από τη δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης…»

Οι αρθρογράφοι των Παραπολιτικών, αναγνωρίζοντας ότιη αναφορά ονόματος στη λίστα Λαγκάρντ «δεν συνιστά από μόνη της αδίκημα» και βλέποντας ότι δεν υπάρχει ουσία στην υπόθεση, επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες στις δικαστικές και διοικητικές αρχές της χώρας, προκειμένου να κινηθεί μία έωλη διαδικασία που θα δημιουργήσει υλικό για συζήτηση και θα εμπλέξει το όνομά μου σε άσχετες διαμάχες με πολιτικό περιεχόμενο.

Όπως σωστά αναφέρετε, έχω γεννηθεί το Νοέμβριο του 1928 και διάγω, εν υγεία με τη βοήθεια του Θεού, το 88ο έτος της ηλικίας μου. Από νεαρή ηλικία, και συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο του 1951 μέχρι το 1997, οπότε εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα έζησα στο εξωτερικό, στην αρχή στο Βέλγιο για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και ακολούθως από το 1955 στο Μπουρούντι της Αφρικής, όπου ανέπτυξα επιτυχώς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τους καρπούς της δραστηριότητάς μου διέθεσα για επενδύσεις στην Ελλάδα και για την προαγωγή των Ελληνικών και Ορθόδοξων Κοινοτήτων στην Αφρική και κοινωφελών δράσεων στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Μυτιλήνη.

Οι επενδύσεις που πραγματοποίησα στην Ελλάδα έγιναν όλες με εισαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού νομότυπα(με τα γνωστά τότε ως ροζ αποδεικτικά)».

Εξηγήσεις ζητά η κυβέρνηση

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here