Παραπέμπεται και ο Ψωμιάδης για τον προπηλακισμό του Μπουτάρη

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμπεται να δικαστεί για την περσινή επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη και ο πρώην νομάρχης και νυν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Συγκατηγορούμενοί του είναι άλλα ένδεκα άτομα που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της λόγω και έργω εξύβριση και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας

Ο Παναγιωτης Ψωμιάδης παραπέμπεται να δικαστεί για προτροπή σε τέλεση αδικήματος, για το επεισόδιο που σημειώθηκε πέρσι το Μάιο εναντιον του δημαρχου Θεσσαλονικης Γιάννη Μπουτάρη στη διάρκεια δημοσιας εκδήλωσης.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παραπέμπεται επειδή λιγα λεπτά προτου γιουχάρουν και προπηλακισουν τον Γιάννη Μπουτάρη, με δηλωσεις του εδωσε το έναυσμα για να εκδηλωθεί η επίθεση. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν υποκίνησε κανέναν και ότι εκείνος στις δηλώσεις του διατύπωσε πολιτικές θέσεις. Το επεισόδιο συνέβη στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα λογω του Σκοπιανου και της συζητουμενης τότε Συνθήκης των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση κατά Μπουτάρη έχουν καταδικαστεί τρία άτομα, τα οποία τον είχαν χτυπήσει, αλλά η εισαγγελία ζήτησε να αναζητηθούν ευθύνες σε εκεινους «που διήγειραν το πλήθος»

Στους φυσικους αυτουργους που χτύπησαν τον Μπουτάρη, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή στον 20χρονο, το ίδιο και στον 36χρονο ομογενή, ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο Μπουτάρης είχε πει τότε

«Εγώ άκουσα με τα αφτιά μου τον Ψωμιάδη να με βρίζει μπροστά στον κόσμο και να παρακινεί τον κόσμο να μην πω να με δείρουν, να με διώξουν Ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν. Ο Ψωμιάδης, ας πούμε, δεν με χτύπησε. Ο Ψωμιάδης, όμως, ήταν απέναντί μου και σήκωνε τα χέρια και φώναζε. Αυτό δεν είναι ηθική αυτουργία; Τι είναι;»,

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here