Παράνομη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η εκδικητική απόφαση Μητσοτάκη να εξαιρέσει το Documento από την καμπάνια για τον κορωνοϊό-Υπάρχει εισαγγελέας;

Η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει την εφημερίδα Documento από την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τον κορωνοϊό, στο παλίσιο των 11 εκ. ευρώ που διαθέτειστα υπόλοιπα ΜΜΕ, συνιστά μια ευθεία παρανομία που θέτει σε κίνδυνο την δημόσιο υγεία, μερίδας του αναγνωστικού κοινού.

Πρόκειται για καραμπινάτο αδίκημα για το οποίο πρέπει να επέμβει αμέσως εισαγγελέας, καθώς κατασρταηγείται κάθε έννοια ισότητας και δικαιοσυνησς στην κατανομή κονδυλίων του ελληνικού λαού και τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, για λογους καθαρής προσωπικής αντεκδίκησης της οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία έχει έρεθει σε ντιπαράθση με την εφημερίδα, εξαιτίας δημοσιεύμάτων της.

Η τακτική αυτή του πρωθυπουργού, αποκαλύπτει την αντίληψη του για την λειτουεγία των ΜΜΕ, την ελευθεροτυπία και την διαφάνεια.

θα είναι ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο, εάν δεν επέμβει άμεσα Εισαγγελέας!

Τι αναφέρει ο εκδότης της εφημερίδας Κ. Βαξεβάνης

Από σήμερα η κυβέρνηση ξεκίνησε την καμπάνια ενημέρωσης για την προστασία από τον κορονοϊό. Πρόκειται για το κονδύλι των 11 εκατομμυρίων ευρώ που ανατέθηκε (ναι δεν υπήρξε ούτε διαγωνισμός ούτε πρόσκληση ενδιαφέροντος) από τον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εταιρεία Initiative.

Εφημερίδες και διαδίκτυο γέμισαν με διαφημίσεις που ενημερώνουν για τον κορονοϊό. Ο αναγνώστης δηλαδή , θεωρητικά , ενημερώνεται έτσι για να μην πεθάνει από τον ιό. Εκτός αν είναι αναγνώστες του Documento, του documentonews.gr και του koutipandoras.gr, οπότε η κυβέρνηση μάλλον θέλει να πεθάνουν, αφού τα έχει αποκλείσει από τη διαφήμιση.

Παίρνουν δηλαδή το δημόσιο χρήμα, το οποίο μάλιστα λένε πως το διαθέτουν για να προστατεύσουν τις ζωές μας και το μοιράζουν για να κάνουν πολιτική, προφανώς σε αυτούς που επιχειρούν να δεσμεύσουν για την καλή αντιμετώπιση της κυβέρνησης.

Και για να μην έχετε αμφιβολία πως ξεφορτώνουν χρήμα μέσω διαφήμισης (η οποία έτσι και αλλιώς μπορεί να γίνει δωρεάν) εκεί που θέλουν και δεν πρόκειται για «καμπάνια υγείας», παραθέτουμε φωτογραφία από το site του ΒΗΜΑΤΟΣ όπου στην ίδια σελίδα υπάρχουν ταυτόχρονα δύο καταχωρήσεις. Μάλλον για να βλέπει μία το ένα μάτι και μία το άλλο. Δίνουν το χρήμα που κόβουν από μάσκες και εφόδια για γιατρούς και τους πολίτες, σε ημέτερους και βολικούς.

Το θέμα φυσικά δεν είναι μόνο ηθικό και πολιτικό, είναι και νομικό. Ο κύριος Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος πλέον υπογράφει την απόφαση, έχει ποινικές ευθύνες τις οποίες θα αναζητήσουμε. Δεν είναι ένας ανιψιός του Μητσοτάκη αλλά κρατικός λειτουργός ο οποίος κάνει παράβαση καθήκοντος. Και δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι δική του ευθύνη αλλά της διαφημιστικής, γιατί είναι γνωστή και πιστοποιημένη η συμπεριφορά του απέναντί μας , δηλαδή ο δόλος του. Θα κάνουμε ωστόσο και μια αγωγή στη διαφημιστική και ας βρουν μεταξύ τους στο δικαστήριο ποιος έδωσε εντολή για αποκλεισμό του Documento και ποιος την υλοποίησε. Άθλιοι και λίγοι ακόμη και τον καιρό της πανδημίας.

ΥΓ Η εταιρeία Initiative η οποία μόλις υπογράφτηκε η απόφαση ανάθεσης ήταν σαν έτοιμη από καιρό με δημιουργικά , διαφημίσεις και κλείσιμο της διαφήμισης, είναι αυτή που στο παρελθόν είχε αποκλείσει και πάλι το Documento από διαφημιστική καμπάνια της Αμερικανικής Πρεσβείας για την έκθεση Θεσσαλονίκης, παρά την εντολή της Πρεσβείας να δοθεί παντού η διαφήμισή της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here