Παραμένει η ένταση στη Μόρια-Εξέγερση προσφύγων, επεισόδια με ΜΑΤ και φωτιές-Τραυματίες αστυνομικός και μετανάστης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Παραμένει η ένταση στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, μετά την εξέγερση προσφύγων και μεταναστών το μεσημέρι.  Ένας αστυνομικός και ένας μετανάστης έχουν τραυματιστεί ελαφρά και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ έχουν ζητηθεί από το ΕΚΑΒ να σπεύσουν και άλλα ασθενοφόρα στο σημείο.

Αφρικανοί κυρίως μετανάστες, που διαμαρτύρονται για τον πολύμηνο εγκλεισμό τους και τη μη εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει, άναψαν φωτιές μέσα στο κέντρο και στα γύρω ελαιόδεντρα, ενώ πέταξαν πέτρες στα ΜΑΤ που έσπευσαν στην περιοχή. Με τη ρίψη δακρυγόνων απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Eίναι η δεύτερη εξέγερση στη Μόρια τις τελευταίες ημέρες.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν μπει στο Κέντρο και προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εξεγερμένους στη βορειοδυτική πλευρά του Κέντρου και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι σήμερα, όταν Αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν για ακόμα μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου. Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Τότε άρχισαν να διαμαρτύρονται κυρίως Αφγανοί οι οποίοι θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here