Παραλήρημα Αμβροσίου: Προφυλακτικό μέσο κατά του κορονοϊού ο αγιασμός

Επίθεση με αυταρχικό και χυδαίο ύφος κατά πάντων για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού εξαπέλυσε από το προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Ο Αμβρόσιος κατηγορεί τα ΜΜΕ για «πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό» σχετικά με το πρόγραμμα «Μένουμε Σπίτι» και την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού, στρέφοντας στη συνέχεια τα βέλη του και στον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στην πανδημία.

«Βούϊξε ο τόπος με τις αχαρακτήριστες δηλώσεις του καθηγητού κ. Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος, μολονότι είναι εντελώς άσχετος με τα Θεολογικά Γράμματα, αποτόλμησε να αποφανθεί για την Θεία Κοινωνία! Ερωτηθείς σχετικώς, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξετασθεί, εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο». Στον αθεόφοβο αυτό επιστήμονα, που το επιστημονικό του έργο εξαντλείται στον τομέα «Πολιτική της Υγείας», επί του παρόντος δεν θα απαντήσουμε εμείς. Αναμένουμε να ξυπνήσει από το λήθαργο, στον οποίο δυστυχώς έχει περιπέσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και βλέπουμε!»

«Προφυλακτικό έναντι του κοροναϊού ο αγιασμός»

Στη συνέχεια, ο πρώην μητροπολίτης χαρακτηρίζει τον αγιασμό «όπλο κατά του Διαβόλου, προφυλακτικό μέσο έναντι του κοροναϊού και γενικώς όπλο χρήσιμο σε κάθε ανάγκη της καθημερινής ζωής».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here