Παραιτήθηκε ο Ρ. Ρινάλντι της ΚΟΕ και από την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

 

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI

Μετά την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία στις 21 Ιουλίου, ο Ρούντι Ρινάλντι, επικεφαλής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την ομιλία του την παραίτησή του και από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγουμένως ο Ρ. Ρινάλντι επιτέθηκε στις επιλογές της κυβέρνησης, εκτίμησε πως η χώρα οδεύει σε εθνική και κοινωνική καταστροφή και επέρριψε ευθύνες τόσο στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά όσο και στους βουλευτές που υπερψήφισαν τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Επισήμανε ότι ενώ ήδη έχουν ληφθεί κυβερνητικές αποφάσεις και έχουν υπογραφεί διακρατικές συμφωνίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται κατόπιν εορτής να συσκεφθεί και να αποφασίσει τη στρατηγική του, τονίζοντας ότι η διαδικασία αυτή γίνεται για να λυθούν τα χέρια εκείνων που έχουν αποφασίσει τις πολιτικές αυτές ώστε να συνεχίσουν «εν λευκώ».

Υποστήριξε ότι «πληγώθηκε η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον λαό» και επισήμανε ότι με αυτά που υπέγραψε και ψήφισε η κυβέρνηση, το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί και κατέληξε λέγοντας θα είμαστε παρόντες στα κινήματα.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από την ΚΟΕ προέρχονται 5 βουλευτές, οι Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Μαρία Τριανταφύλλου και Βασίλης Κυριακάκης που έχουν ψηφίσει «όχι» και στις δύο ψηφοφορίες των προαπαιτούμενων της συμφωνίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here