Παραιτήθηκε ο Γ. Ανωμερίτης από τον ΟΛΠ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς υπέβαλε ο Γιώργος Ανωμερίτης την Τετάρτη, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας  Θοδωρή Δρίτσα.

Ο κ. Ανωμερίτης σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας εκφράζει την αντίθεσή του ως προς τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την πώληση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και μέμφεται την κυβέρνηση για μεταβολή των προγραμματικών της θέσεων αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση.

Είναι γεγονός, σημειώνει ο κ. Ανωμερίτης, ότι η κυβέρνηση δια του ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο κύριος μέτοχος του ΟΛΠ ΑΕ, μετέβαλε τις προγραμματικές της θέσεις επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, επί του οποίου η θέση μου διαχρονικά ήταν και είναι σαφής: Τα λιμάνια μετοχικά τελούν υπό την πλειοψηφία του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και επιχειρησιακά μέσω συμβάσεων παραχώρησης δίδονται σε πολλούς διαχειριστές και χρήστες.

«Αντιλαμβάνομαι τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και τις προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης από την κυβέρνηση. Οι θέσεις μου όμως για τη λιμενική βιομηχανία και τον ΟΛΠ  είναι αμετάβλητες, αφού μόνο αυτές διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, τους εργαζόμενους στα λιμάνια και οδηγούν σε δρόμους ανάπτυξης τον ΟΛΠ».

Η επιστολή Ανωμερίτη στον Θοδωρή Δρίτσα:

«Αγαπητέ Υπουργέ,

Ήδη από την πρώτη μας συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 20.02.2015 σας γνωστοποίησα την πρόθεσή μου να παραμείνω στη θέση του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων 2015, ώστε και η παρούσα Κυβέρνηση να βοηθηθεί τους πρώτους μήνες στο δύσκολο έργο της και να μη διαταραχθεί η πορεία του ΟΛΠ Α.Ε., εν όψει μάλιστα της ανάληψης της ευθύνης για τη διοργάνωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου της ΕSΡΟ και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.

Είναι γεγονός ότι στο μεταξύ η Κυβέρνηση δια του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο κύριος μέτοχος του OΟΛΠ Α.Ε.,μετέβαλε τις προγραμματικές της θέσεις επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης του OΛΠ Α.Ε., επί του οποίου η θέση μου διαχρονικά ήταν και είναι σαφής: Τα λιμάνια μετοχικά τελούν υπό την πλειοψηφία του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και επιχειρησιακά μέσω Συμβάσεων Παραχώρησης δίδονται σε πολλούς διαχειριστές και χρήστες. Με βάση τις αρχές της ανταγωνιστικότητας, της διαφάνειας, της παραγωγικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος στήριζα και στηρίζω το πρότυπο του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος.

Αντιλαμβάνομαι τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και τις προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης από την Κυβέρνηση. Οι θέσεις μου όμως για τη λιμενική βιομηχανία και τον OΛΠ Α.Ε. είναι αμετάβλητες, αφού μόνο αυτές διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, τους εργαζόμενους στα λιμάνια και οδηγούν σε δρόμους ανάπτυξης τον τόπο.

Εάν παρόλα αυτά η Κυβέρνηση εμμένει στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. σε ιδιώτες, αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση θα παρακαλούσα να ενημερώσετε το μέτοχο της πλειοψηφίας, ότι δεν προτίθεμαι να παραμείνω στις θέσεις που σήμερα κατέχω. Είναι αυτονόητο ότι μέχρι την κατά το Καταστατικό του ΟΛΠ Α.Ε. εφαρμογή των διατάξεων για τον ορισμό Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου θα παραμείνω στη θέση μου».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here