Παραιτήθηκε ο Δημήτριος Αμερικής

Υποβλήθηκε η πολυαναμενόμενη παραίτηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, που πιεζόταν από καιρό να αποχωρήσει διακριτικά, μια που καλή δικαιολογία θα ήταν η προχωρημένη ηλικία του και ότι έκλεισε 20 χρόνια στη συγκεκριμένη θέση. Ομως εκείνος αρνείτο.

Ο Αρχιεπισκοπος αντιμετώπιζε αρκετά διοικητικά ζητήματα αλλά και οικονομικά -κάποια απο τα οποια αν δεν αποτελούν σκάνδαλα, σίγουρα αποτελουν «μνημεία» κακοδιαχείρισης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος τελικά υπέβαλε την παραίτησή στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η βασικότερη «πληγή» ήταν οι καταγγελίες για κατάχρηση κονδυλίων που είχαν συγκεντρωθεί για την ανέγερση του ναού του Αγ. Νικολάου στη Νέα Υόρκη. Ο Αρχιεπίσκοπος απολογείτο ότι είναι σε θέση να ρυθμίσει το θέμα, αλλά ότι δυστυχώς καθυστερεί επειδή η αρχιεπισκοπή αντιμετωπίζει πολλά έξοδα για εξωδικασιτκούς διακανονισμούς.

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναμένεται να συζητήσει την πλήρωση του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Αμερικής, όπως και των Θρόνων της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας καθώς και της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην επόμενη συνεδρίασή της, στις 9 Μαΐου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here