Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA (video)

Την παραίτησή του από την προεδρία της FIFA υπέβαλε ο Ζεπ Μπλάτερ λίγα εικοσιτετράωρα μόλις μετά την επανεκλογή του για πέμπτη φορά στην κορυφή της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων για διαφθορά, δωροδοκία και τις συλλήψεις στελεχών της FIFA, αλλά και της έντονης αμφισβήτησης προς τον ίδιο, ο Μπλάτερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας την παραίτησή του και την διεξαγωγή νέου έκτακτου συνεδρίου για την εκλογή νέου προέδρου της Ομοσπονδίας. 

«Έχω σκεφθεί καλά τη θητεία μου και τον ρόλο που διαδραμάτισε η FIFA αυτά τα 40 χρόνια. Αγαπώ τη FIFA περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο και θέλω πάντα να κάνω το καλύτερο. Αποφάσισα να κατεβώ σε νέες εκλογές για το καλό του ποδοσφαίρου», τόνισε ο Μπλάτερ.

«Η θητεία μου δε φαίνεται ότι στηρίζεται από όλους. Θα διεξάγω έκτακτο συνέδριο για την αντικατάστασή μου ως πρόεδρος. Δεν θα μείνω» δήλωσε ο πρώην πλέον πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και συνέχισε: «Τώρα είμαι ελεύθερος από εκλογικούς περιορισμούς. Θα είμαι σε θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. 

Για πολλά χρόνια είχαμε ταχθεί υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά αυτές δεν ήταν επαρκείς. Χρειαζόμαστε περιορισμούς σε θητείες και θέματα γραφειοκρατίας. Πάλεψα γι’ αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου συνάντησαν αντίσταση. Ενδιαφέρομαι για το συμφέρον της FIFA. Γι’ αυτό πήρα αυτή την απόφαση. Αυτό που μετρά περισσότερο για μένα είναι ο θεσμός της FIFA και το ποδόσφαιρο στον κόσμο».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here