Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας από την υποψηφιότητα του για διοικητής του ΕΦΚΑ ο Ευστ. Μαρίνος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI?Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας « μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο από την αξιωματική αντιπολίτευση» εναντίον του, υπέβαλε ο Ευστάθιος Μαρίνος, που είχε προταθεί από το Υπουργείο Εργασίας για τη θέση του προέδρου του ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης, αποσύρεται από τη διαδικασία γιατί δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και στην προσπάθεια που κάνει να σταθεί στα πόδια του το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναφέρει ότι, όπως υποστήριξε και ενώπιον των βουλευτών – μελών της αρμόδιας επιτροπής «τίποτα μεμπτό δεν υπάρχει στην πρόταση διορισμού στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ όπως και στην επαγγελματική σχέση με την ΗΔΙΚΑ, παρά την προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων».

Η πρόταση διορισμού του κ. Μαρίνου στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ επρόκειτο να ψηφιστεί την Πέμπτη από την Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής. Η διαδικασία είχε εκκινήσει χθες και τα κόμματα είχαν τοποθετηθεί αλλά λόγω απουσίας της βουλευτού Εύης Καρακώστα από τη χθεσινή συνεδρίαση, η ψηφοφορία μεταφέρθηκε για σήμερα το μεσημέρι στις 14.45.

Λίγο μετά τις 16.00, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Επιτροπή για την επιστολή του κ. Μαρίνου και την αναβολή, ως εκ τούτου της διαδικασίας, έκφρασης γνώμης για τον διορισμό νέου διοικητή του ΕΦΚΑ.

ΝΔ: Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη

Με τη φράση «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!», σχολίασε, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, την απόσυρση της υποψηφιότητας του Ευστάθιου Μαρίνου για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα ο κ. Μαρίνος παραιτήθηκε όπως είπε, «και μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο από την αξιωματική αντιπολίτευση».

 

Η ΝΔ είχε εγείρει από χθες θέμα ηθικής τάξεως και είχε καλέσει τον Ευστάθιο Μαρίνο να μην επιμείνει στο διορισμό, καταγγέλλοντας ότι συνεταίρος του σε ΕΠΕ «έπαιρνε» δουλειές με απευθείας αναθέσεις από την ΗΔΙΚΑ, την ίδια ώρα που ο κ. Ε. Μαρίνος είχε θέση συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ. Ο ίδιος ο Ευστάθιος Μαρίνος είπε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στην ΕΠΕ εν όψει του διορισμού του στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ και ότι από τη θέση συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ δεν έπαιρνε εκείνος αποφάσεις για τις αναθέσεις, συνεπώς δεν υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως.

Υπέρ του διορισμού του κ. Ε. Μαρίνου στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ δήλωσαν την Τετάρτη οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Τρεις όμως εξ΄αυτών, οι κ.κ. Γιώργος Βαρεμένος, Μάκης Μπαλαούρας και Τασία Χριστοδουλοπούλου, είπαν «ναι με ερωτηματικά», ως προς τις διευκρινίσεις που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Επίσης ο Νίκος Φίλης είχε επισημάνει στον παριστάμενο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο ότι δεν έχει μέχρι σήμερα διευκρινισθεί γιατί απομακρύνθηκε από τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ ο Θανάσης Μπακαλέξης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here