Παραιτήθηκε ο γραμματέας Επιθεώρησης Εργασίας

 

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Γιάννης Σούκος ανακοίνωσε την παραίτησή του, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της υπουργού Εργασίας από την Εφη Αχτσιόλγου.

«Με τις νέες διαμορφούμενες στο υπουργείο Εργασίας συνθήκες, εκτιμώ, έχοντας πλήρη αυτογνωσία, ότι ο δικός μου χρόνος έχει πλέον τελειώσει», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

«Η δράση μας έχει κερδίσει τα ευμενή σχόλια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, αλλά και το σεβασμό των θεσμών, που έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας δεν μπορεί να λυθεί με κυνήγι μαγισσών, με βαριά και εξοντωτικά πρόστιμα και νομοθετικούς εκφοβισμούς και απειλές». Και συνεχίζει:

«Ωστόσο με τις νέες διαμορφούμενες στο υπουργείο Εργασίας συνθήκες, εκτιμώ, έχοντας πλήρη αυτογνωσία, ότι ο δικός μου χρόνος έχει πλέον τελειώσει. Οι κύκλοι πρέπει πάντα να ανοίγουν, αλλά και να κλείνουν στον σωστό χρόνο».

Σημειώνεται ότι κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, η νέα υπουργός κ. Αχτσιόγλου, υπογράμμισε ότι «η επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας είναι το μεγάλο στοίχημα», θέτοντας ως προτεραιότητα την «ενίσχυση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών και η ενίσχυση του ρόλου της Επιθεώρησης Εργασίας για να επιβληθεί η νομιμότητα»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here