Παραιτήθηκαν Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου, Μάρκου – Ποιοι παίρνουν τις έδρες

«Απορρίπτοντας την ντροπιαστική τροπολογία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για να επιτρέψει στην κ. Ελενα Κουντουρά, τον κ. Παν. Κουρουμπλή και τον κ. Σπ. Δανέλλη να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν δεν εκλεγούν ευρωβουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή παραιτήθηκαν σήμερα από το ελληνιό κοινοβούλιο, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει ότι έτσι, «μετά τις παραιτήσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ κ. Ευ. Μεϊμαράκη, και των βουλευτών Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου, τις έδρες της ΝΔ θα καταλάβουν η κ. Ζωή Ράπτη και ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς ο κ. Γιάννης Μιχελάκης γνωστοποίησε στη ΝΔ ότι δεν επιθυμεί να ορκιστεί βουλευτής, ούτε να διεκδικήσει την εκλογή του στις επόμενες εθνικές εκλογές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η έδρα της Κατερίνας Μάρκου, πάει στο Ποτάμι, με το οποίο είχε εκλεγεί. Τη θέση της παίρνει ο Νίκος Νυφούδης, που ήταν δεύτερος. Μετά από αυτή την εξέλιξη, το πιθανότερο είναι να ξανασυγκροτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, μετά από σχετική γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here