Παραιτήθηκαν 8 μέλη της ΝΕ Αν. Αττικής: «Δεν είμαστε παντός καιρού»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Διαστάσεις επιδημίας τείνουν να λάβουν οι παραιτήσεις μελών και στελεχών κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε καθημερινή, σχεδόν, βάση σε επιστολές, συνήθως ομαδικές, τα στελέχη διαχωρίζουν την πολιτική τους θέση από την επίσημη κυβερνητική γραμμή και διατυπώνουν τις έντονες διαφωνίες τους τόσο για την υπογραφή του μνημονίου όσο και για την προκήρυξη εκλογών. 

Σε επιστολή με τίτλο «Δεν είμαστε παντός καιρού» 8 μέλη της Νομαρχιακής Ανατολικής Αττικής, αυτή τη φορά, εγκαλούν τον Αλέξη Τσίπρα και μικρή ομάδα στελεχών, όπως σημειώνουν, για αναίρεση της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος και απαξίωση των εκλεγμένων οργάνων προκειμένου να νομιμοποιηθεί η μνημονιακή τους  επιλογή.

Όλη η επιστολή : 

Σύντροφοι,

Η απόφαση του Α.Τσίπρα και μιας μικρής ομάδας στελεχών  για προκήρυξη εκλογών  παρά τη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για συνέδριο, αναίρεσε για μια ακόμη φορά τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος  και απαξίωσε τα εκλεγμένα όργανα και τα μέλη του,  προκειμένου να νομιμοποιήσει τη μνημονιακή του  επιλογή και να εκδιώξει τους βουλευτές που ψήφισαν όχι. Ακύρωσε έτσι την τελευταία δυνατότητα του κόμματος να επεξεργαστεί  συλλογικά τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει για την πολιτική του πορεία συντεταγμένα και ενωτικά.

Με την απόφαση του αυτή, στην οποία συμφωνεί σύσσωμο το διευθυντήριο της ΕΕ, αναλαμβάνειτον κύριο ρόλο για την εφαρμογή της ακραίας φιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων στην πράξη και στο ιδεολόγημα, με την αποδοχή της σαν μοναδική και μοιραία επιλογή. Οι αναφορές σε παράλληλες πολιτικές που θα εξανθρωπίσουν το μνημόνιο, μόνο ως ευφυολόγημα μπορούν να αντιμετωπισθούν. Αντίθετα η ψήφιση και υλοποίηση του μνημονίου και των κάθε φορά προαπαιτούμενων, θα φέρει τον Σύριζα σε αντίθεση με όλες τις κοινωνικές ομάδες  που ανέλαβε να εκπροσωπήσει και να υπερασπισθεί.

Είναι δυνατό  όλη αυτή η έκπτωση στις αξίες  της Αριστεράς, η επιβάρυνση της χώρας μας με νέα δις χρέους, η απώλεια της σχέσης εμπιστοσύνης που τόσο δύσκολα κατακτήθηκε με το λαϊκό κόσμο και κύρια με τη νεολαία, η διάσπαση του δημοκρατικού κόμματος του Σύριζα και η αντικατάσταση του  με ένα αρχηγικό μόρφωμα, να έχει όπως προβάλλεται κάποιο αποτέλεσμα; Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι δεν εκτιμούν  ότι το δημόσιο χρέος θα μειωθεί και αμφιβάλουν αν το Μνημόνιο Τσίπρα πρόκειται  να πιάσει τους ονομαστικούς του στόχους, αφού ακολουθεί την πεπατημένη της εξάντλησης μια ρημαγμένης κοινωνίας που δεν έχει πια άλλη δυνατότητα. Το μόνο που θα πετύχει είναι να εκποιήσει την δημόσια περιουσία σε εξευτελιστικές  τιμές  και να οδηγήσει τη χώρα  σε οικονομικό και πολιτικό  αδιέξοδο με εκχωρημένη την εθνική ανεξαρτησία και διαλυμένη τη δημοκρατία. Αξίζουν όλα τα παραπάνω προκειμένου να εκλεγεί μια ¨αριστερή¨ κυβέρνηση που θα αποτελέσει την < ιθαγενή διαχειρίστρια μιας αποικίας χρέους >;;

Επειδή εμείς δεν συμφωνούμε με την επιχειρούμενη αποδόμηση της κύριας πρότασης της Αριστεράς που είναι  η δυνατότητα οικοδόμησης μιας ανεξάρτητης, εναλλακτικής, φιλολαϊκής, δημοκρατικής λύσης  για την πατρίδα μας,   παραιτούμαστε από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Αυτή η απόφαση πάρθηκε με θλίψη και όχι  πριν εξαντληθεί από την ηγετική ομάδα, κάθε δυνατότητα κοινής πορείας. Θα  συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλη μας την ψυχή για να μην γίνουν πράξη τα μνημόνια και να ενταθεί το λαϊκό κίνημα αμφισβήτησης τους και εκεί σίγουρα ξανά θα συναντηθούμε με τους συντρόφους που βαδίσαμε χρόνια τώρα τον ίδιο δρόμο του αγώνα.

Αγγελική Ράπτη­­-  Ζέλα Φυκούρα – Παναγιώτης Σιδέρης -Δημήτρης Πριμηκύρης

Ηλίας Βλάχος- Σπύρος Γεωργακάκης -Ελένη Βαφειάδου- Μαίρη Ομηρίδου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here