Παραδόθηκε το μεσημέρι, ο ένοπλος των Χανίων που ταμπουρώθηκε στον ΟΚΑΝΑ με αίτημα να μην γκρεμισθεί το περίπτερό του-Μεταφέρεται σε νοσοκομείο

ΦΩΤΟ:

Τελικά μετά από πολλές διαπραγματεύσεις και διαβεβαιώσεις, έληξε το σοβαρό επεισόδιο στον ΟΚΑΝΑ της Σούδας, με την παράδοση του ένοπλου 45χρονου περιπτερά, που είχε εισβάλει το πρωί στο κτίριο και είχε ταμπουρωθεί εκεί, ζητώντας να μην γκρεμισθεί το περίπτερό του στα Χανιά.  Ο ένοπλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει τραυματιστεί. 

Το θρίλερ θρίλερ ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν ο Ευάγγελος- Νεκτάριος Καλύμνιος, όρμησε στον ΟΚΑΝΑ τκρατώντας όπλο στα χέρια, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι ο δήμος θέλει να του κατεδαφίσει το περίπτερο.

Την ώρα της εισβολής, στο κτίριο υπήρχαν τρείς εργαζόμενοι στον Οργανισμό οι οποίοι πρόλαβαν να κλειστούν σε δωμάτιο του κτιρίου.

Το περιστατικό πήρε δραματική τροπή, όταν έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί και ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο αποκλείοντας την γύρω περιοχή, στον ΟΚΑΝΑ βρέθηκε και κλιμάκιο της ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛΑΣ, ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Κώστας Λαγουδάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης, ο εισαγγελέας Υπηρεσίας, καθώς και ειδικός ψυχολόγος- διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, ανέλαβε την δέσμευση να μην εφαρμοστεί η απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο ο δράστης ζητούσε να ανασταλεί οριστικά η απόφαση.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε μετά το καλοκαίρι να βρεθεί χώρος για να μεταφερθεί το περίπτερο.

Έξω από το κτίριο βρίσκονταν συγγενικά πρόσωπα και φίλοι του δράστη, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης και γιατρός του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος συνομίλησε με τον 45χρονο που παρακολουθεί ειδικό πρόγραμμα του Οργανισμού.

Τελικώς, μετά από πολλές προσπάθειες και διαπραγματεύσεις, ο δράστης πείστηκε να εγκαταλείψει το κτίριο, κάτι που του ζήτησαν και πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος σε επικοινωνία που είχαν μαζί του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here