Παραδοχή Λούλη ότι δεν έχει αναγνωρισμένο πτυχίο-ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει την παραίτηση του

Την αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού Κων. Λούλη ζητά από τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραδοχή του τελευταίο ότι δεν διαθέτει το εκ του νόμου απαιτούμενο πτυχίο ανώνατης σχολής για να κατέχει τη θέση αυτή.

Σε δήλωσή του, μετά την αποκάλυψη και τη αίτηση κατάθεσης εγγράφου από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Αυγέρη, ο κ. Λούλης παραδέχεται ότι δεν διαθέτει τον απαιτούμενο από το νόμο τίτλο σπουδών για τον διορισμό του. Υπεραμύνεται όμως της σημασίας που έχει η -επαγγελματική- σχολή που τελείωσε για τον κλάδο των … κυλινδρόμυλων αλλά ομολογεί ότι δεν είναι πτυχίο τριτοβάθμιας και εμμέσως αφήνει να εννοηθεί ότι ο διορισμός του δεν είναι σύννομος.

Μιλώντας στο τοπικό site του Βόλου thenewspaper.gr ο κ. Λούλης ανέφερε: «Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι 3 σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη. Ότι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο. Ότι είναι τυπικά θα με ρωτήσουν. Από τη σχολή μου αυτή δεν είχαμε διψήφιο αριθμό αποφοίτων. Είναι μία ειδική σχολή που πρέπει κανείς να έχει λόγο να πάει εκεί. Πρέπει να είμαστε 8 σε όλη τη χώρα.»

Μετά την κυνική παραδοχή του γγ Τουρισμού ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πόσο άριστες είναι οι επιλογές του στο «επιτελικό» κράτος.

Αφού πρώτα, φυσικά, ζητήσει την παραίτησή του κ. Λούλη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι υμνούσε τη Χούντα των συνταγματαρχών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here