Ο Λαφαζάνης παραδίδει τη διερευνητική εντολή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Την Πέμπτη στις 13:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχτεί τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου να του παραδώσει την τελευταία διερευνητική εντολή. Ανοίγει κατ’αυτό τον τρόπο ο δρόμος για να οριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Την Τετάρτη ο κ. Λαφαζάνης πραγματοποίησε τις τελευταίες του επαφές, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Θα είναι απολύτως απαράδεκτο να οδηγηθούμε σε εκλογές πριν από τις 27 Σεπτεμβρίου» υποστήριξε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, στον απόηχο της συνάντησης με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, τόνισε ότι εξίσου απαράδεκτο θα ήταν να μην πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των διερευνητικών εκλογών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε επίσης από τον Προκόπη Παυλόπουλο να διασφαλίσει την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση του ελληνικού λαού στο δρόμο προς τις κάλπες, ενώ επανέλαβε την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση του φεουδαρχικού μπόνους των 50 εδρών και την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι αυτή τη θέση υποστήριζε πάντα και ως βουλευτής και ως υπουργός απέναντι στον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.

Από τον πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον κ. Λαφαζάνη επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, όχι μόνο γιατί, από θέση αρχής, δεν συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αλλά και γιατί σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here