Παραχάραξη της ιστορίας και από Μητσοτάκη: Μίλησε για «αρίστους», ενότητα και στόχους αλλά «ξέχασε» τον πόλεμο, τον ναζισμό και την εθνική αντίσταση

Σε πλήρη παραχάραξη της ιστορίας του έθνους και των αγώνων του λαού μας, ενάντια στην φασιστική Ιταλία και την θηριωδία του ναζισμού για μια ελεύθερη, δημοκρατική Ελλάδα, προχώρησε από την Κρήτη και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Οπως όλος ο ακροδεξιός συρφετός, άρχισε να μιλά με γενιεκεύσεις και αοριστίες για ενότητα και επίτευξη στόχων για μια καλύτερη Ελλάδα, χωρίς να να αναφέρει ούτε μια φορά τις «απαγορευμένες» όπως φαίνεται στη ΝΔ λέξεις του φασισμού, του ναζισμού, λές και ο πόλεμος και η αντίσταση του 1940 έγιναν στο κενό.

Αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η ΝΔ κινείται στα επικίνδυνα νερά του υπερδεξιού λαικισμού, όπου η ιστορία ξαναγράφεται με όρους επικίνδυνης ασάφειας και γενίκευσης έως την πλήρη ιστορική αφασία.

Το μόνο που θυμήθηκε να πει ο Μητσοτάκης ήταν η επαναφορά της σημαίας στου αρίστους του Δημοτικού και η ψήφος των αποδήμων.

Τι είπε

Χαίρομαι, ιδιαίτερα που γιορτάζω την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην περιφέρεια, εδώ στην Κίσαμο στην Κρήτη, που τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και αντλούμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον είπε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας τη χαρά του ιδιαίτερα «που το προνόμιο του σημαιοφόρου επανήλθε στο δημοτικό, στην άριστη μαθήτρια και στον άριστο μαθητή»,είπε ο πρωθυπουργός.

Η 28η Οκτωβρίου, είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι άλλη μία ευκαιρία να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας, είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε το πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του Ελληνισμού: «Για αυτό και αποδίδω εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τη δουλειά που έχουμε αναλάβει ώστε να μπορέσουμε να χορηγήσουμε το δικαίωμα στους Έλληνες που κατοικούν μόνιμα εκτός των ελληνικών συνόρων, το δικαίωμα ψήφου. Είναι μία έμπρακτη απόδειξη το πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του Ελληνισμού και γνωρίζω καλά ότι η λύση η οποία έχει συμφωνηθεί μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αποτελεί όμως μία πρώτη έμπρακτη απόδειξη της συναίνεσης της οποίας αποδεικνύει το πολιτικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα το οποίο χρονίζει πολλές δεκαετίες. Και επιτέλους πιστεύω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε να το λύσουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε επίσης ότι μετά από μία δεκαετία κρίσης, η πατρίδα μας και όλοι εμείς οι Έλληνες ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Για τον συμβολισμό της 28η Οκτωβρίου, είπε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ενότητα του έθνους και το όραμα, για μία καλύτερη Ελλάδα αλλά και το πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας: «Είμαι σίγουρος ότι σε αυτή την προσπάθεια όλες οι Ελληνίδες και Έλληνες θα συμβάλουν ώστε να ξημερώσει επιτέλους μία καλύτερη μέρα».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να εορτάσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κίσαμο Χανίων διότι, όπως ανέφερε, «θέλω να βρίσκομαι όσο γίνεται πιο συχνά στην Ελληνική περιφέρεια»: «Η Κίσαμος είναι ένας τόπος που προσωπικά με συνδέουν πολλά πράγματα και τον αγαπώ ιδιαίτερα. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που παίρνω όταν σε αυτές τις γιορτές, βρίσκομαι έξω από την πρωτεύουσα, στην ελληνική περιφέρεια και χαίρομαι διότι όπως διαπιστώσαμε, η Κίσαμος είχε και πολύ κόσμο σήμερα. Από την Κίσαμο εκπέμπεται αυτό το νέο μήνυμα της ενότητας και αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη».

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην πλατεία Καστελίου, χαιρετώντας και συζητώντας με τους κατοικίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here